Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Ο… κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε και προκαλεί φόβο και ΔΕΟΣ!

Ο… κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε και προκαλεί φόβο και ΔΕΟΣ!

κοιμώμενος

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει για τον Παναθηναϊκό, που ως άλλος κοιμώμενος γίγαντας που ξύπνησε και ανάκτησε το πλεονέκτημα έδρας, ενώ θα μπορούσε να τελειώνει πιο γρήγορα τη σειρά, αλλά τον εαυτό του υποτίμησε και έδωσε στη δικαιώματα Μακάμπι και παραλίγο να το… πληρώσει, αλλά την κατάλληλη στιγμή έδωσε τις απαντήσεις που έπρεπε και μένει μία στάση για το… Βερολίνο!

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι ήταν εξ’ ορισμού δύσκολη και ακόμα χειρότερη από την εμφάνιση και την ήττα στο Game 3 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που τον έβαλε με την πλάτη στον τοίχο, μιας και η αναμέτρηση της Μ. Πέμπτης ήταν do or die.

Έτσι, για πρώτη φορά σε αυτή τη σειρά, οι “πράσινοι” μπήκαν με το μάτι… γυαλισμένο και από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι θα πουλούσαν… ακριβά το τομάρι τους και πως η δουλειά θα τελείωνε στο ΟΑΚΑ και όχι στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Εκεί οι Κέντρικ Ναν και Κώστας Σλούκας πήραν τον Παναθηναϊκό από το… χεράκι και με τις ηγετικές τους ικανότητες έδωσαν το έναυσμα για τη νίκη και το κρυφό χαρτί του Εργκίν Αταμάν, Ιωάννης Παπαπέτρου, να δείχνει ότι είναι σαν το παλιό καλό κρασί και με το ώριμο παιχνίδι του, έκαναν το 2-2 και στην κόλαση του ΟΑΚΑ θα διεκδικήσει την επιστροφή του σε Final-4 μετά από 12 χρόνια.

Η σειρά θυμίζει σε ένα μεγάλο βαθμό το 2012. Τότε οι “πράσινοι” έκαναν το διπλό στο «Γιάντ Ελιάου», γράφοντας το 2-2 και πήρε πίσω το αβαντάζ έδρας και λίγες μέρες αργότερα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ολοκληρώθηκε το… πάρτι και τέτοιες στιγμές θέλουν να ζήσουν ξανά οι “πράσινοι”, ώστε να τσεκάρουν το εισιτήριο για το Βερολίνο.

Σλούκας

Το θηρίο… ξύπνησε!

Ήταν να μην πάρει φόρα ο Κέντρικ Ναν και τώρα ποιος τον πιάνει! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Αμερικανός γκαρντ είναι πρωτάρης σε αυτές τις σειρές και όπως ήταν λογικό έπρεπε να πάρει το χρόνο του. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, μιας και η άμυνα των Ισραηλινών είχε προσαρμοστεί πάνω του και σε συνδυασμό με το άγχος, δεν του βγήκαν τα παιχνίδια, αλλά η μέτρια παρουσία του καλύφθηκε από τους συμπαίκτες του.

Όμως στο Βελιγράδι εμφανίστηκε ο παίκτης που έκανε… θραύση στη regular season, όντας η επιθετική “μηχανή” του Παναθηναϊκού και αυτός που έδωσε τις λύσεις, όταν κολλούσε η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για εκατοστά δεν μπήκε το buzzer beater τρίποντο στο Game 3, που θα έδινε στο Τριφύλλι το προβάδισμα στη σειρά, αλλά όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά κέρασε τη Μακάμπι με 27 πόντους στο τέταρτο ματς της σειράς, δείχνοντας για άλλη μια φορά το δολοφονικό του ένστικτο!

Χαρακτηριστικό είναι πως στα δύο ματς του Βελιγραδίου σκόραρε 52 πόντους! Σκόραρε με όλους τους απίθανους και πιθανούς τρόπους στο παρκέ και η σιγουριά που έδειξε εντός του παρκέ έφερε και την ηρεμία. Με προσωπική φάση μετά από pick n roll, βγαίνοντας από τα σκριν, με “one on one” , ακόμα και με spot up τα οποία έχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ναν

Ο νόμος του… Σλούκα!

Πολύ δύσκολα έως και… ακατόρθωτα θα υπήρχε για δεύτερο σερί αγώνα το “μηδέν” δίπλα στον Κώστα Σλούκα, αλλά στο Game 4 ήταν ο ηγέτης με το ήρεμο παιχνίδι του και κυρίως με τις αποφάσεις που έπαιρνε εντός παρκέ. Δεν είναι τυχαίο πως έγινε και ο πρώτος πασέρ όλων των εποχών σε play off, δείχνοντας πως πρώτα τον νοιάζει το σύνολο και μετά ο εαυτός του.

Όμως σε όλη αυτή τη σειρά ο αρχηγός των “πρασίνων” είχε μια σειρά από προσωπικά ρεκόρ, που μόνο αμελητέα, όπου φανέρωσαν πως θα ήταν ο παίκτης που θα ηγούνταν σε αυτή τη σειρά και θα έδινε τις δικές ρου… απαντήσεις παντού. Πρώτα μοίρασε 13 ασίστ στο Game 1 και στη συνέχεια πραγματοποίησε ρεκόρ σκοραρίσματος με 29 πόντους στο Game 2 και στη συνέχεια, αν και γκαρντ, “άρπαξε” και 8 ριμπάουντ στο Game 4.

Για αυτά τα παιχνίδια ο Κώστας Σλούκας αποκτήθηκε! Όλοι ξέρουμε την ηγετική του φυσιογνωμία, αλλά αυτό χρειαζόταν τη δεδομένη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Έναν ηγέτη που θα έπαιρνε ευθύνες, δεν θα κρυβόταν πίσω από το δάκτυλο του και έφερνε ξανά το Τριφύλλι στη θέση που του ανήκει!

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη! 

Όμως ένας παίκτης που ταλαιπωρήθηκε αρκετά τη φετινή σεζόν, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο βγήκε μπροστά και έδειξε την αξία του είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος απ(έδειξε) πόσο πολύτιμος είναι και στις δύο πλευρές του παρκέ και με το ένστικτο που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, μας φανέρωσε τον παίκτη που ήταν σημείο αναφοράς της πρώτης θητείας του στον Παναθηναϊκό.

Ο Αταμάν, μόλις είδε ότι έγινε απόλυτα καλά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, τον έβγαλε από τη… ναφθαλίνη και σε συνδυασμό και της απουσίας του Χουάντσο, άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτά τα παιχνίδια και είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη σειρά με μία ακόμα… παράσταση!

Ο “Παπ” έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση και κυρίως δεν έκανε κάτι υπερβολικό, αλλά αυτά που έπρεπε και δικαιώθηκε. Ήταν ο μοναδικός που έβαζε πίεση στον Κόλσον, που ήταν μεγάλη πληγή για την αμυντική λειτουργία των “πρασίνων” και δεν τον άφηνε να κάνει τα… δικά του.

Ο Παπαπέτρου δείχνει τον παίκτη που είχε ο Παναθηναϊκός το 2018 μέχρι το 2022 και αυτό είναι μόνο κέρδος αποτελεί για το Τριφύλλι, μιας και στα τρία τελευταία ματς με τη Μακάμπι είχε μέσο όρο 13.3 πόντους και 3.3 ριμπάουντ έχοντας 9/13 τρίποντα ανά 27.4 λεπτά συμμετοχής!

Παπαπέτρου

Πλέον μένει ένα παιχνίδι μακριά από το… όνειρο και ο Παναθηναϊκός ξέρει πως μπορεί να το πετύχει. Η εξάστερη φανέλα είναι βαριά και άπαντες γνωρίζουν πως έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν και μπροστά σε 20.000 κόσμο δεν θα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων αυτήν την ευκαιρία.

 

 

Δείτε περισσότερα

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος

Στον τελικό του «Ι. Μπουσούνης» στην Καλαμάτα ο Παναθηναϊκός

Σεφτέ με την Καρδίτσα

Σχετικά άρθρα

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σεφτέ με την Καρδίτσα

Οκτασέλιδη υπόκλιση της Equipe σε Παναθηναϊκό: «Μαγικό κι ανήκουστο, όλο αυτό στο στάδιο των Θεών»

Υποχρέωση η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό

Άπαντες παρόντες με Ολυμπιακό

Χωρίς Γκριγκόνις, Παπαπέτρου στην Καρδίτσα

Το mobile app της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έρχεται να φέρει την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στους φιλάθλους!