Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Βουντού βουντού και πράσινη μαγεία, το Κύπελλο θα φέρουμε από τη Γερμανία!

Βουντού βουντού και πράσινη μαγεία, το Κύπελλο θα φέρουμε από τη Γερμανία!

Τα 12 χρόνια εκτός Final 4 ήταν πολλά για τον πράσινο Αυτοκράτορα, αλλά το κολασμένο ΟΑΚΑ έφερε την πολυπόθητη πρόκριση! Με ηγέτη τον Κέντρικ Ναν (26π) και τις μεγάλες άμυνες του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 81-72 και “τσέκαρε” το εισιτήριο για το Βερολίνο!

Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους, ενώ πολλές βοήθειες έδωσαν και οι Ερνανγκόμεθ με 11π και Παπαπέτρου με 10π. και παρά τα κάκιστα ποσοστά στις βολές (

Το ματς

Με τους Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το Game 5 με τη Μακάμπι και από τα πρώτα λεπτά το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, με το σκορ στο 3’ να είναι 4-7, μιας και οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύθηκαν τους χώρους που τους έδινε η άμυνα.

Το τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε τη διαφορά στον πόντο (8-9) στο 5’, αλλά μία η αστοχία λόγο του άγχους και τα λάθη που έκαναν στις επιστροφές έδωσαν την ευκαιρία στην «ομάδα του λαού» να κρατά εύκολα το προβάδισμα με +7 (8-15) και ήταν ενδεικτικό πως ο Αταμάν είχε αλλάξει τα 2/5 της πεντάδας.

Όμως τα δύο τρίποντα από Ναν και Γκραντ μείωσαν προσωρινά σε 14-18 στο 8’, αλλά τα χαζά φάουλ που έκαναν οι «πράσινοι» πάνω στο σουτ, επέτρεπε σε εύκολους πόντους στους Ισραηλινούς, αλλά ένα κλέψιμο και αιφνιδιασμό του Σλούκα διαμόρφωσε το 19-21, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, μιας και το τρίποντο του αρχηγού δεν του έκανε το… χατίρι.

Οι Ναν και Ερνανγκόμεθ με προσωπικούς πόντους έφεραν το ματς στα ίσα (24-24) με την έναρξη της 2ης περιόδου, αλλά ο Νίμπο συνέχισε να «πληγώνει» την άμυνα την άμυνα του Τριφυλλιού και μαζί με τον Ριβέρο έκαναν το 24-28 στο 13’, αλλά ο Ισπανός άσος έκανε μαθήματα… άμυνας αυτό έφερε την ώθηση που έλειπε.

Με ένα 5-0 ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με 29-28, μιας και πίεσε κάθε μπάλα και μάλιστα ο Σλούκας με ένα μεγάλο τρίποντο στο 15’ έβαλε τους «πράσινους» στο +2 (32-30), με τον Αταμάν να κάνει συνεχές… rotation, παίζοντας πολλά και διαφορετικά σχήματα, αλλά δύο κομβικά λάθη σε δύο άμυνες και επιθέσεις έγινε το 34-39 στο 18’.

Οι χαμένες βολές του Λεσόρ (0/2 και 2/6 συνολικά) συνεχίστηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι, αλλά ο Παπαπέτρου… έδωσε την κατάσταση με ένα μεγάλο τρίποντο και έφερε το ματς στα ίσα (39-39) και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στην απόλυτη ισορροπία με 41-41, με τον Ναν να αστοχεί στο πιο εύκολο λέι απ με τη λήξη του χρόνου.

Ο Λεσόρ συνέχιζε να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και στο τρίτο δεκάλεπτο, μιας και συνέχιζε να είναι κακός στις βολές, ενώ έδειχνε να μην έχε συγκέντρωση και μόνο κακό έκανε η παρουσία του, μιας και έδωσε την ευκαιρία στη Μακάμπι να προηγηθεί με 43-46 στο 24’.

Παρά τις άμυνες που έβγαζαν οι συμπαίκτες του, ο Γάλλος σέντερ έδειχνε… εκτός, μιας και είχε 2/10 βολές, αλλά για καλή του τύχη τον έσωσαν το τρίποντο του Ναν και η τάπα στον Ντιμπαρτολομέο και ο Σλούκας έκανε το 49-46 στο 25’, αλλά ο Ισραηλινός γκαρντ είχε την… απάντηση.

Ο Λεσόρ συνέχισε να είναι άστοχος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (2/12) και έτσι ο Αταμάν προσπάθησε με την αλλαγή προσώπων να διαφοροποιήσει την εικόνα και σε ένα βαθμό το κατάφερε. Το μεγάλο τρίποντο του Χουάντσο από τα 8 μέτρα και 2/2 βολές του Ναν έκαναν το 54-53 στο 27’, αλλά ο Μπλατ απάντησε σουτ από τα 6.75 και έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Μακάμπι. Όμως οι βολές των Ερνανγκόμεθ και Αντετοκούμνπο έκαναν το 58-56, στα 29’’ για το τέλος, όπου ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου, με τον Κόλσον να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή.

O Καλαϊτζάκης ήταν πραγματικός… καμικάζι με την έναρξη της 4ης περιόδου, ο οποίος με δύο μεγάλες άμυνες και ισάριθμα κλεψίματα και ένα κάρφωμα «έγραψε» το 60-56 και η βοή του Ναν από το floaping του Ντιμπαρτολομέο ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +5 και σε συνδυασμό με την άμυνα έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν και έτσι ήρθε και η τρίποντη βόμβα του Αμερικανού άσου, που έκανε το 64-56  στο 33’

Η Μακάμπι ήταν άστοχη για 5 λεπτά και έφερε έντονο εκνευρισμό και αυτό το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο. Ο Ναν συνέχισε να κάνει τα… δικά του και με τις βολές του Μήτογλου έγινε το 67-58!

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει για τα καλά ρυθμό και δύσκολα θα έχανε με τη σημερινή του εμφάνιση. Μπορεί τα τρίποντα των Ντιμπαρτιλομέου να μείωσαν σε 73-67 στο 37’, αλλά ο Ναν το πήρε προσωπικά και μαζί με τον Λεσόρ, ο οποίος αξιοποίησε το ζωγραφιστό έφεραν το +10 (77-67) και μόνο με… αυτοκτονία θα έχανε.

Έτσι το Τριφύλλι κατάφερε να ολοκληρώσει τη σειρά όπως έπρεπε, δηλαδή με νίκη, καθώς έκανε… πάρτι στην πιο κρίσιμη περίοδο, επικρατώντας με 81-72 και επιστρέφει σε Final 4 μετά από 12 χρόνια και είναι έτοιμος για να φέρει το πολυπόθητο 7ο τρόπαιο, που καρτερικά περιμένει!

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72

Δείτε περισσότερα

Καλαϊτζάκης: Ελπίζω να μας δώσει ρεπό ο κόουτς, ανυπομονούμε να μπούμε στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σχετικά άρθρα

Αταμάν: Δεν είμαι ικανοποιημένος με το μπάσκετ που παίξαμε

Καλαϊτζάκης: Ελπίζω να μας δώσει ρεπό ο κόουτς, ανυπομονούμε να μπούμε στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σεφτέ με την Καρδίτσα

Οκτασέλιδη υπόκλιση της Equipe σε Παναθηναϊκό: «Μαγικό κι ανήκουστο, όλο αυτό στο στάδιο των Θεών»