Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Σε ευχαριστώ Θέε μου που το ζήσαμε!

Σε ευχαριστώ Θέε μου που το ζήσαμε!

ζήσαμε

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει για το όνειρο που περιμέναμε 12 χρόνια και το ζήσαμε ξανά στο Βερολίνο, όπου αποδείχθηκε η πιο “γούρικη” πόλη, αλλά και τη δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας, που διακόπηκε για 12 χρόνια, αλλά και για τον ηγέτη Κώστα Σλούκα και τη δικαίωση του!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια ομάδα που λεγόταν Παναθηναϊκός και ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Τα χρόνια ήταν πολλά χωρίς τίτλο και η ομάδα προσπαθούσε πολύ για να έρθει το πολυπόθητο 7ο τρόπαιο στο ΟΑΚΑ! Συνέβησαν πολλά όλα αυτά τα χρόνια, με τη περσινή σεζόν το Τριφύλλι βρέθηκε στην 17η θέση και 12 μήνες αργότερα ήταν στην Κορυφή της Ευρώπης!

Ένα όμορφο παραμύθι με ένα τέλος που κανένας δεν μπορούσε να το φανταστεί. Καρλ Ντίκενς και Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα παραμιλούσαν με την ιστορία του φετινού Παναθηναϊκού, όπου μια νέα ομάδα και έναν καινούργιο προπονητή, τον Εργκίν Αταμάν, έφερνε την ομάδα από τον “πάτο” του βαθμολογικού πίνακα της σεζόν 2022-23, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

7ο

Χρονιά… όνειρο!

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο πήρε σάρκα και οστά και μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχτισε μια ομάδα με νέα υλικά, πλήρως εναρμονισμένα μεταξύ τους και παρά τα μέτρια αποτελέσματα στην αρχή της χρονιά, η ομάδα όχι μόνο βρήκε τη χημεία, αλλά εκτοξεύθηκε σε τέτοιο βαθμό που δεν είχε αντίπαλο.

Μετά από 12 χρόνια επέστρεψε σε Final 4, έκανε το 8/12 σε ημιτελικούς και το 7/8 σε τελικούς, μιας και κατέκτησε το πιο ανέλπιστο αλλά και «καρυδάτο» ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του, “εκθρονίζοντας” αυτό του 2002 στη Μπολόνια!

Είναι χαρακτηριστικό η μοναδική ομάδα στην ιστορία θεσμού που έχει 100% επιτυχία (7/7) σε τελικούς που έχουν την σφραγίδα της Euroleague, αποδεικνύοντας πως όταν ο Παναθηναϊκός πηγαίνει μέχρι το τέλος το… τελειώνει!

Ο τελικός του Σλούκα!

Αυτή η κούπα όμως έχει ένα όνομα και αυτό είναι Κώστας Σλούκας.  Ο αρχηγός των “πρασίνων” διάβηκε τον Ρουβίκωνα και από την ερυθρόλευκη φανέλα να φορέσει αυτή με το Τριφύλλι, να παίξει στην πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό στο 12ο Final 4 της καριέρας του για να αναδειχθεί για πρώτη φορά MVP των αγώνων, ταυτόχρονα με τον 4ο ευρωπαϊκό του τίτλο με 3η διαφορετική ομάδα (Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ και Παναθηναϊκό).

Ήταν ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας και το έδειξε περίτρανα κόντρα στη Ρεάλ! Με δύο σερί βόμβες τριών πόντων, πέρασε σε όλους το μήνυμα; Αυτός ο τελικός δεν μπορούσε πια να χαθεί, πολύ απλά γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να αγνοήσει την ευκαιρία που το δόθηκε να ορίσει την μοίρα του και να πάρει την πιο «γλυκιά» ρεβάνς της ζωής του!

Οι παίκτες-ηγέτες, βλέπετε, είναι πάντα εγωιστές. Και όταν ο εγωισμός πληγώνεται, τότε εκκρίνει το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο για να «απαντήσει» με πράξεις, σε όποιον πιθανά δεν τον ήθελε ή δεν καιγόταν να τον κρατήσει…

Οι 24 πόντοι, οι 3 ασίστ, οι 8/9 βολές και τα 6/6 σουτ σε 25 λεπτά συμμετοχής, ήταν η πειστική απόδειξη ότι ο Σλούκας είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες, γύρω από τον οποίο αξίζει να χτιστεί μία ομάδα.

Ο μόνος που το πίστευε ήταν ο Αταμάν!

Ο Εργκίν Αταμάν, με την έλευση του στον Παναθηναϊκό, το είχε πει εξ αρχής: “Στόχος μου είναι το Final 4”. Πολλοί τον θεώρησαν τρελό, άλλοι βιαστικό και αρκετοί τον άκουσαν με τεράστια δυσπιστία, καθώς είχε μόλις 2 παίκτες από την προηγούμενη σεζόν και καλούνταν να δημιουργήσει ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος.

Ο Τούρκος τεχνικός στάθηκε άτυχος, μιας και από πολύ νωρίς αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, όπου ξεκίνησε με 0/2 και εκεί άρχισαν οι πρώτες… μουρμούρες, αλλά μετά βούλωσε στόματα και με το κερασάκι στην τούρτα που λέγεται Κέντρικ Ναν, έφτιαξα μια επιθετική μηχανή που “εκτελούσε” κατά ριπάς τους αντιπάλους του  και έφτασε σε ένα ακόμα τρόπαιο της Euroleague, όπου ήρθε με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με αυτά που κατέκτησε με την Αναντολού Εφές, μιας και εδώ έπρεπε να φτιάξει κάτι νέο από την αρχή και το κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Αταμάν κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να πετύχει κάτι μοναδικό στην Ευρώπη, μιας και για πρώτη φορά μια ολοκαίνουργια ομάδα καταφέρνει να ανέβει στο… Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ μέσα σε 10 μήνες. Τελικά η προφητεία του ήταν σωστή και όχι μόνο ο Παναθηναϊκός πήγε στο Final 4, αλλά το κατέκτησε κιόλας!

Τι… ζήσαμε!

Αυτό το τριήμερο στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός υπενθύμισε σε όλους γιατί θεωρείται ο Βασιλιάς της Ευρώπης! Μία ομάδα που την προηγούμενη 10ετία ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των αντιπάλων και είχε κατακτήσει 5 ευρωπαϊκούς τίτλους σε 11 χρόνια, ήρθε μια κάμψη, αλλά πλέον το Τριφύλλι επέστρεψε και φωνάζει βροντερό ΠΑΡΩΝ και είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια νέα αυτοκρατορία.

Δείτε περισσότερα

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος

Στον τελικό του «Ι. Μπουσούνης» στην Καλαμάτα ο Παναθηναϊκός

Σεφτέ με την Καρδίτσα

Σχετικά άρθρα

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σεφτέ με την Καρδίτσα

Οκτασέλιδη υπόκλιση της Equipe σε Παναθηναϊκό: «Μαγικό κι ανήκουστο, όλο αυτό στο στάδιο των Θεών»

Υποχρέωση η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό

Άπαντες παρόντες με Ολυμπιακό

Χωρίς Γκριγκόνις, Παπαπέτρου στην Καρδίτσα

Το mobile app της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έρχεται να φέρει την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στους φιλάθλους!