Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Πέρασε την πρώτη… πίστα και έτοιμος εμπόδιο που λέγεται Άγιαξ

Πέρασε την πρώτη… πίστα και έτοιμος εμπόδιο που λέγεται Άγιαξ

Άγιαξ

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί τη Μπότεφ, που οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο την έκαναν εύκολη, αλλά και το συναπάντημα με τον Άγιαξ, που πρέπει να εκμεταλλευθεί τη μεταβατική του κατάσταση!

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ και δεν έπεσε θύμα… δυσάρεστης έκπληξης, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι «πράσινοι» είναι ακόμα σε… προετοιμασία.

Τα παιχνίδια σε ΟΑΚΑ και Βουλγαρία το Τριφύλλι όχι απλά δεν τα χλεύασε, καθώς η Μπότεφ είχε αποκλείσει την Μάριμπορ στον προηγούμενο γύρο και είχε «χτυπήσει» πολλά καμπανάκια, με τους παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο να είναι σοβαροί και κυρίως αποτελεσματικοί.

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Αλεξάντερ Γερεμέγεφ και Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σουηδός στράικερ με 3 γκολ στις δύο αναμετρήσεις και τον Σέρβο χαφ, ο Ουρουγουανός τεχνικός βρήκε ένα δίδυμο που θα αποτελέσει εμφαλτήριο για τη σεζόν.

Ο Γερεμέγεφ είναι ο παίκτης της μιας επαφής. Ένας καθαρός επιθετικός του «κουτιού» που μόλις πάρει τη μπάλα να την στείλει στο πλεκτό και γι’ αυτό του το χάρισμα είναι αρκετά πολύτιμος, όταν η μπάλα… καίει.

Άγιαξ

Ηγέτης όνομα και πράγμα ο Τζούρισιτς

Όμως ένας άλλος παίκτης ήταν η ευχάριστη έκπληξη, που την περσινή σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, αλλά στη συνέχεια οι τραυματισμοί τον πήγαν πίσω και δεν μπόρεσε να βρει τον εαυτό του και παίξει με τα στάνταρ που ξέρει και μπορεί.

Ο Σέρβος ήταν χάρμα οφθαλμών σε αυτό το παιχνίδι. Όπως άλλωστε και στο πρώτο ματς. Έβγαλε όλη τη – δεδομένη – ποιότητά του στο χορτάρι, είχε κέφια, δοκίμαζε πράγματα, του βγαίνανε ομορφιές.

Ο τρόπος που έπαιξε στο χώρο στο 1ο γκολ, το πώς ξεμαρκαρίστηκε, πήρε μπάλα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γερεμέγεφ ήταν από την αρχή ως το τέλος μια σύλληψη ανώτατου ποδοσφαιρικού επιπέδου.

Στο 2ο γκολ ήταν το δικό του περίτεχνο σουτ που κόντραρε για να προκύψει αυτογκόλ. Στο 3ο μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα ακολουθώντας άψογα τη φάση. Όλα αυτά σε ένα πρώτο ημίχρονο που άγγιξε το άριστα με την εμφάνισή του.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο θα πρέπει να χειριστεί με τη μέγιστη δυνατή σύνεση ένα από τα καλύτερα όπλα που διαθέτει για να υπογράψει μια σεζόν που ο Παναθηναϊκός θα πετύχει αυτά που θέλει και πρέπει βάσει status.

Τζούρισιτς

Με το… καλησπέρα ο Τετέ έδειξε τις χάρες του!

Στο 60′ ο Τετέ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αμέσως έδειξε τα χαρακτηριστικά που διέπουν το παιχνίδι του και όλοι κατάλαβαν πως ο συγκεκριμένος παίκτη θα είναι ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής και της επίθεση και πως από τα πόδια του θα περνάνε οι περισσότερες μπαλιές.

Μόλις σε 30 λεπτά παιχνιδιού κατάφερε να δημιουργήσει τρεις καλές στιγμές για τους συμπαίκτες του. Ειδικά εκείνες στα τετ α τετ του Λημνιού και του Σπόραρ με κάθετες στον χώρο, ήταν εξαιρετικές, όντας ένα αρκετά ενθαρρυντικό δείγμα ετοιμότητας, σε μία κατάσταση που το Τριφύλλι “πονάει”.

Κάτι… χρωστάει στον Άγιαξ!

Πλέον το πράγματα πήραν το δρόμο τους και στο δρόμο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Άγιαξ. Τα λόγια είναι περιττά να πούμε για τους Ολλανδούς, μιας και το συγκεκριμένο ζευγάρι όχι μόνο δεν είναι άγνωστο, αλλά οι «πράσινοι» χρωστούν κάτι στον «Αίαντα», μιας και όλες τις φορές που έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους, η τύχη δεν είχε χαμογελάσει στο Τριφύλλι.

Προφανώς είναι το φαβορί αλλά προφανώς δεν είναι φόβητρο. Βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, με νέο προπονητή, χωρίς σημαντική μεταγραφική ενίσχυση σε σχέση με πέρσι που τερμάτισε 5ος, με πολλά ανασταλτικά προβλήματα.

Όμως το βασικό είναι πως ο πρώτος στόχος επετεύχθη και οι «πράσινοι» έχουν μεγάλη πρόκληση να φύγουν νικητές κόντρα στον Άγιαξ, καθώς εξασφαλίζει ευρωπαϊκό όμιλο (τουλάχιστον Conference), μπαίνει στα play-off του Europa ως ισχυρός με την βαθμολογία των Ολλανδών και αυτό σίγουρα θα φέρει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο, που τον έχει τεράστια ανάγκη.

Δείτε περισσότερα

Καλαϊτζάκης: Ελπίζω να μας δώσει ρεπό ο κόουτς, ανυπομονούμε να μπούμε στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σχετικά άρθρα

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος

Κώτσιρας: Το μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η συγκέντρωση και το πάθος

Ίνγκασον: «Το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς»