Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Παπαφωτίου: «Αυτά που πρεσβεύει ο αθλητισμός είναι άκρως αντίθετα με τη βία»

Παπαφωτίου: «Αυτά που πρεσβεύει ο αθλητισμός είναι άκρως αντίθετα με τη βία»

Η Αθηνά Παπαφωτίου, εκτός από εξαιρετική αθλήτρια βόλεϊ, αποτελεί και μια φωνή που ακούγεται πέρα από τα όρια του γηπέδου.

Η πασαδόρος του Παναθηναϊκού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τα 11α Νομίκεια που διεξάγονται και φέτος στη Σαντορίνη και τόνισε πως ο αθλητισμός πρέπει να βοηθάει την ανάπτυξη της κοινωνίας και να δείχνει σωστά πρότυπα.

Αναλυτικά όσα είπε η Παπαφωτίου:

«Τα αθλητικά σωματεία, από τη κρίση κι έπειτα, είχαν την τάση να ασχολούνται με το αθλητικό κομμάτι, τον πρωταθλητισμό εννοώ, και είχαν ξεχάσει την ένωση με την κοινωνία. Είναι κάτι στο οποίο τα σωματεία μπορούν να βοηθήσουν. Γιατί ο αθλητισμός αυτό πρέπει να πρεσβεύει. Να βοηθάει την ανάπτυξη της κοινωνίας και να δείχνει σωστά πρότυπα. Τα σωματεία νομίζω το έχουν ξεχάσει ή δεν τους έχει επιτραπεί λόγω των σκηνικών. Αλλά είναι στο χέρι όλων μας να το αλλάξουμε.

Η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Πρέπει η κοινωνία, τα νέα παιδιά, να έχουν σωστά πρότυπα και η τηλεόραση μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο. Πως περιμένουμε τα παιδιά να έχουν κατάλληλα πρότυπα, όταν δεν τα προβάλλουμε; Τα σωματεία οφείλουν να γνωρίζουν το πόσο εύκολα προσβάσιμο κοινό έχουν, και να προβάλλουν σε αυτά το παιδιά ότι αυτά που πρεσβεύει ο αθλητισμός είναι άκρως αντίθετα με τη βία».

Με τη σειρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντράγκαν Νέσιτς, τόνισε: «Καλησπέρα, τιμή μας που είμαστε εδώ. Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε Ευρώπη, οπότε, πρέπει να δείξουμε ένα καλό ανταγωνιστικό πρόσωπο. Να τελειώσουμε το τουρνουά χωρίς τραυματισμούς, που είναι και το πιο σημαντικό, να έχουν όλες οι αθλήτριες την υγειά τους. Να δείξουμε σε όλους τους φιλάθλους ότι πρέπει να ακολουθήσουν το άθλημα του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα. Όσον αφορά την Εθνική ομάδα, αυτή τη στιγμή έχετε έναν μεγάλο σταρ του ελληνικού βόλεϊ. Έχω παρατηρήσει ότι οι νεαρές αθλήτριες έχουν μεγάλο κίνητρο για το μέλλον.

Η ταυτότητα των Ελλήνων παικτών προέρχεται από την ελληνική νοοτροπία, κάτι που δεν συναντάς σε άλλες χώρες. Για μένα, για να πετύχει πρέπει να δίνουμε όλο και μεγαλύτερο κίνητρο στις νέες. Όσον αφορά το θέμα της βίας, πρέπει να δίνουμε εμείς το παράδειγμα. Πρέπει εμείς να λέμε στα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να κοινωνικοποιούνται. Κι εμείς οι προπονητές έχουμε ρόλο».

Στο τουρνουά εκτός του Παναθηναϊκού συμμετέχουν, η διοργανώτρια ομάδα της Σαντορίνης, ΑΟ Θήρας, ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας.

Δείτε περισσότερα

Conference League: Panathinaikos perfection! (vid)

Αλώβητη η Κ17 στου Ρέντη

Άπαντες παρόντες με Ολυμπιακό

Χωρίς Γκριγκόνις, Παπαπέτρου στην Καρδίτσα

Σχετικά άρθρα

Δύο ευρωπαϊκοί αγώνες για τα τμήματα βόλεϊ με ένα εισιτήριο!

Πήραν τα Νομίκεια τα «φίνα κορίτσια»

Άνετη επικράτηση επί του Πανιωνίου στα «Νομίκεια»

Δεύτερη θέση στο τουρνουά «Δημήτρης Τζανετής»

Νίκη επί του Άθλου

Φιλική ήττα για χρήσιμα συμπεράσματα

Τα «φίνα κορίτσια» στον τελικό του τουρνουά των Αμαζόνων