Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Κατάφερε να “Χ”άσει δικό του παιχνίδι!

Κατάφερε να “Χ”άσει δικό του παιχνίδι!

Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες, ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης “έπνιξε” πεντακάθαρο πέναλτι του Ρέτσου στο 45+2, χάνοντας παράλληλα και τον Ιωαννίδη, αλλά δεν το έβαλε κάτω και πίεζε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ και έτσι το ντέρμπι έληξε ισόπαλο 0-0.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και προσπάθησε να πιέσει στο κέντρο, ώστε να έχει την πρώτη επαφή στη μπάλα. Μάλιστα στο 4’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Μπάλντοκ να παίρνει μέτρα, να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το γύρισμα, όμως τα σουτ του Τζούρισιτς και του Μπακασέτα βρήκαν σε σώματα παικτών των Πειραιωτών

Οι «πράσινοι» κέρδιζαν συνεχόμενα κόρνερ και στο 11’ δημιουργήθηκε μία ακόμα στιγμή. Ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Στο 15’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία, με Μουζακίτη να κάνει του σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έπεσε και μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 17’ το Τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από το 1-0. Εκπληκτικό σουτ του Τζούρισιτς στην κίνηση έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μετά από μια δίλεπτη πίεση του Ολυμπιακού με συνεχόμενα κόρνερ, που τα αποσόβησε η πράσινη άμυνα, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και στο 20’ δημιουργήθηκαν καλές συνθήκες στο transition.

Στο 21’ ο Ιωαννίδης κέρδισε φάουλ από τα αριστερά, με τον Μπακασέτα να το εκτελεί και ο Ίνγκασον να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να βγαίνει λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Έσε να εκτελεί μέσα από την περιοχή των «πρασίνων», αλλά η μπάλα να πηγαίνει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Το Τριφύλλι δημιουργούσε συνεχώς φάσεις, μέσα από το κάθετο παιχνίδι, και στο 30’ έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο ο Τζούρισιτς άνοιξε ωραία στον Μλαντένοβιτς, εκείνος εκτέλεσε μ’ ένα διαγώνιο και συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 35΄ ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να γράψει το 0-1. Μετά από τεράστιος λάθος του Λοντίγκιν, ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει έκανε… τσαφ, ο Ελ Καμπί βγήκε απέναντί του και τον πέρασε, αλλά ο Ίνγκασον βρέθηκε στην κατάλληλη θέση έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή σώζοντας το γκολ και στη συνέχεια της φάσης άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε και η νέα προσπάθεια των φιλοξενουμένων από την οποία προήλθε η κεφαλιά του Ρέτσου δεν είχε αποτέλεσμα.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 37’ ο Τετέ μπήκε από πλάγια στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα, αλλά το πλασέ του Ιωαννίδη κόπηκε κι έτσι έληξε αυτή η φάση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βραζιλιάνος άσος πήρε την μπάλα πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο κι έστρωσε στον Τσέριν, αλλά το σουτ του βρήκε στα σώματα και δεν έφτασε στην εστία του Τζολάκη.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Ιωαννίδη, ο οποίος τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς και πήρε τη θέση του ο Σπόραρ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι «πράσινοι» έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι, με τον Τζολάκη να κάνει διπλή επέμβαση σε Τζούρισιτς και Σπόραρ και τον Τετέ να αστοχεί στην συνέχεια.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κάνει από τα καλύτερα του πρώτα ημίχρονα, να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά να μένει στο μηδέν με τον Ολυμπιακό.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Στο 47’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε το, έδιωξαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, ο Τσέριν επανέφερε, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Στο 53’ το Τριφύλλι κέρδισε ένα ακόμα κόρνερ με τον Τετέ να το εκτελεί, κεφαλιά του Γεντβάι και η μπάλα στην αγκαλιά του Τζολάκη. Από κει και μετά το παιχνίδι κατέβασε… ρυθμούς μετά τις αλλαγές των φιλοξενουμένων, ενώ στο 65’ μπήκαν οι Πελίστρι και Μαξίμοβιτς για κρατήσει τη μπάλα και τον έλεγχο του κέντρου.

Μετά από αρκετή ώρα ο Ολυμπιακός απείλησε την εστία του Λοντίγκιν και έφτασε πολύ κοντά στο 0-1. Στο 71’ ο Μουζακίτης έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Λοντίγκιν, ο Ίνγκασον πρόλαβε τον Ελ Καμπί με τρομερό τάκλιν και ο Γεντβάι με τον ίδιο τρόπο τον Ορτέγκα.

Στο 76’  Τετέ, ο Αράο έπιασε την κεφαλιά, αλλά μπόρεσε να την στείλει προς την εστία και οι «ερυθρόλευκοι» έδιωξαν και ένα λεπτό αργότερα ο Ουναΐ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0, καθώς έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, αλλά το τελείωμα που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όσο πέρναγε η ώρα και έφτανε η ώρα της λήξης και δύο ομάδες έκαναν λάθος επιλογές, ενώ οι μάχες γινόντουσαν ακόμα πιο δυνατές και σκληρές. Στο 91΄ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία, μετά από κάθετη του Κωστούλα στον Μασούρα, αλλά ο Λοντίγκιν του λέει «όχι» στο τετ α τετ και αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μπάλντοκ (75’ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (75’ Ουναΐ), Τετέ, Τζούρισιτς (65’ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44’ Σπόραρ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62’ Ντάνι Γκαρσία), Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης (86’ Μασούρας), Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Μαρτίνς (62’ Βέλντε), Ροντινέι, Ελ Καμπί

Δείτε περισσότερα

Θλάση στον προσαγωγό ο Ιωαννίδης – Αναμονή των αποτελεσμάτων από τη μαγνητική

Αταμάν: Δεν είμαι ικανοποιημένος με το μπάσκετ που παίξαμε

Καλαϊτζάκης: Ελπίζω να μας δώσει ρεπό ο κόουτς, ανυπομονούμε να μπούμε στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Σχετικά άρθρα

Θλάση στον προσαγωγό ο Ιωαννίδης – Αναμονή των αποτελεσμάτων από τη μαγνητική

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος

Κώτσιρας: Το μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η συγκέντρωση και το πάθος