Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Γκουζίνη: «Τα κορίτσια ακολούθησαν στο έπακρον το πλάνο, μας πείσμωσε η ήττα απ’ τη Χάιρις»

Γκουζίνη: «Τα κορίτσια ακολούθησαν στο έπακρον το πλάνο, μας πείσμωσε η ήττα απ’ τη Χάιρις»

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 62-55 τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών και η προπονήτρια του «τριφυλλιού», Βασιλεία Γκουζίνη, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio και αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη επί των “ερυθρολεύκων”.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Σίγουρα για όλες τις ομάδες είναι νωρίς. Για εμάς ήταν ένα ντέρμπι στο οποίο έπρεπε να ανταπεξέλθουμε και νομίζω ότι το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι χαρούμενη για το πρόσωπο που βγάλαμε, κυρίως στην άμυνα, μέσα στο γήπεδο. Δε μπορώ να πω ή να προσάψω κάτι στα κορίτσια, ήταν ακριβώς που ήθελα να δω».

Για το αν τους βοήθησε η ήττα απ’ τη Χάιρις: «Εγώ είμαι της φιλοσοφίας ότι πρέπει να χάσεις για να μάθεις. Το μάθημα που πήραμε στην Ισπανία ήταν ότι έπρεπε να κάνουμε box-out, να παίξουμε με καρδιά και ψυχή στη άμυνα περισσότερο απ’ ό,τι εκεί. Μας έκανε πάρα πολύ καλό, γιατί μάς πείσμωσε και το βγάλαμε μέσα στο παρκέ απέναντι στον Ολυμπιακό. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που αν δεν παίξεις με την κάρδια σου θα χάσεις απ’ τον οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για το αν υπήρχαν λεπτομέρειες που έκριναν τον αγώνα: «Απ’ την αρχή βάλαμε κάποιους βασικούς στόχους που θέλαμε να καταφέρουμε και βάζαμε “τικ” σε καθέναν από αυτούς δίπλα. Τα κορίτσια ακολούθησαν στο έπακρον το πλάνο που είχαμε θέσει. Όταν μετά κοιτάς τον αγώνα και βλέπεις ότι τα κορίτσια πραγματικά ανταπεξήλθαν στον ρόλο που είχαμε βάλει, είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί σε κάποια φάση να αποκλίναμε από αυτό που είπαμε, αλλά ξαφνικά μετά κάναμε συνεχώς αυτά που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση».

Για τη στήριξη του κόσμου στο παιχνίδι: «Εγώ έχω παίξει στο μπάσκετ γυναικών σε άδειο γήπεδο, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το να είναι γεμάτο ένα γήπεδο με κόσμο στο μπάσκετ γυναικών είναι φανταστικό. Ήταν όλα με αξιοπρέπεια, δε μπορώ να πω τίποτα στους φιλάθλους μας γιατί δε γράφτηκε και τίποτα στο φύλλο αγώνα, δεν έριξαν τίποτα μέσα στο γήπεδο. Θέλω να είναι πάντα δίπλα μας, γιατί μάς βοηθούν πάρα πολύ».

Για το πώς βίωσε η ίδια το ντέρμπι: «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα υψηλούς στόχους και γι’ αυτό δέχτηκα να πάω. Ήταν πραγματικά μια πρόκληση για εμένα και απ’ την πρώτη στιγμή είχα θετική ενέργεια σε αυτό που άκουσα. Απ’ την άλλη, εγώ δεν έχω ιδιαίτερη πίεση, πιστεύω πραγματικά σε αυτά που μπορώ να κάνω. Παρ’ ότι δεν έχω ζήσει ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού μες στη Λεωφόρο σαν πρώτη προπονήτρια, ήμουν σίγουρη, γιατί έχω πραγματικά εμπιστοσύνη στα κορίτσια. Δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο, το βγάζουμε μέσα στο γήπεδο και αυτό κάνει ευκολότερο τον ρόλο του προπονητή. Αν δε ζεις γι’ αυτά τα ντέρμπι, για να ανταπεξέλθεις σε τέτοιες καταστάσεις, τότε πρέπει να σταματήσεις στη δουλειά του προπονητή».

Για τον όμιλό τους στο EuroCup Γυναικών: «Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που σκέφτομαι πάρα πολύ θετικά. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να περάσουμε τον όμιλο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, είναι όλες καλές ομάδες, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Βλέπουμε τις διαφορές που έχουμε με αυτές τις ομάδες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παραδοθούμε με τα χέρια κάτω. Έχουμε και μερικά προβλήματα τραυματισμών που θα επηρεάσουν σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε εδώ, όμως, για να τα καταφέρουμε».

Για την καλοκαιρινή αποχώρηση των Παυλοπούλου-Αλέιν και την απόσυρση της Σωτηρίου: «Και οι τρεις παίκτριες ήταν βαρόμετρα για τον Παναθηναϊκό, πολύ καλές παίκτριες. Όταν, όμως, μένεις στο παρελθόν χάνεις την ουσία, πρέπει να κοιτάς το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προχωρήσει. Έφερε καινούργιες παίκτριες, προσπάθησε να καλύψει το κενό και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών: «Το πρωτάθλημα φέτος είναι αμφίρροπο, δεν ξέρεις ποιος θα το πάρει. Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα και ξέρεις ότι μια ομάδα θα κάνει το νταμπλ. Απ’ την άλλη, τα αποτελέσματα δείχνουν πως θα είναι ανταγωνιστικό, είδαμε να κρίνονται ματς στον πόντο και πραγματικά δεν ξέρεις ποιος θα νικήσει στον αγώνα. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό».

Για την τηλεοπτική προβολή και το Ευρωμπάσκετ 2025 που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα: «Η τηλεόραση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να μπουν σπόνσορες, να μας μάθει ο κόσμος, να αγαπήσει ο κόσμος το μπάσκετ γυναικών και να έρθει πιο κοντά μας. Το γενικό που εισπράττω είναι ότι ο κόσμος κάθισε να δει, ήρθε στο γήπεδο. Όχι μόνο σε ένα ντέρμπι, θέλουμε να βλέπουμε τον κόσμο γενικά να γεμίζει το γήπεδο. Απ’ την άλλη, έχουμε και το Ευρωμπάσκετ 2025, το οποίο θέλουμε να είναι ένα έναυσμα ώστε να έρθουν περισσότερα κορίτσια στο μπάσκετ, να το αγαπήσουν περισσότερο οι φίλαθλοι και να είναι κοντά μας. Σε αυτό συμβάλλει πάρα πολύ και η Ομοσπονδία. Και με τους κανόνες των δύο μικρών στη δωδεκάδα, που σημαίνει ότι είναι μαζί μας και στην προπόνηση, να βγάλουμε παίκτριες που να είναι και πέρα απ’ το 2025».

Δείτε περισσότερα

Γκουζίνη: «Τα κορίτσια ακολούθησαν στο έπακρον το πλάνο, μας πείσμωσε η ήττα απ’ τη Χάιρις»

Στον Παναθηναϊκό ο Νορβηγός ακραίος Γιόνας Κβάλεν

Μπακασέτας: Στην ομιλία είπα πράγματα μέσα από την καρδιά μου (pic)

Daily Mail: Θα τιμήσει το συμβόλαιο του Μπάλντοκ ο Παναθηναϊκός

Σχετικά άρθρα

Γκραντ: «Κάθε ματς είναι σημαντικό, στην Παρί παίζουν γρήγορα»

Αταμάν: Επικίνδυνο το ματς με την Παρί

Σταμολάμπρου: «Αυτά είναι παιχνίδια καρδιάς, θα έδινα τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου»

Γκουζίνη: «Αυτό δεν είναι το ταβάνι μας, τα κορίτσια το θέλανε, το δείξανε και το πήρανε»

Η Σταμολάμπρου έπαθε… Σλούκα και αποθεώθηκε από τον κόσμο!

Πράσινες Αμαζόνες “δάμασαν” το Ολυμπιακό!

Οι δεύτερες ευκαιρίες του Λεσόρ και το απόλυτο του Ναν