Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Καρακασίδου: «Μέσα σε μια βδομάδα ζήσαμε δύο ακραίες καταστάσεις, η στήριξη του κόσμου σε κάνει να ανατριχιάζεις»

Καρακασίδου: «Μέσα σε μια βδομάδα ζήσαμε δύο ακραίες καταστάσεις, η στήριξη του κόσμου σε κάνει να ανατριχιάζεις»

Η γκαρντ του Παναθηναϊκού, Λιλιάννα Καρακασίδου, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio και μίλησε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στη 2η αγωνιστική της Α1 Γυναικών και την ώθηση που έδωσε, αλλά και την επιστροφή της στην ενεργό δράση 

Αναλυτικά είπε:

Για το πώς έζησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Έζησα και πέρυσι τους τελικούς, αλλά ήταν τελείως διαφορετικό, γιατί πήγαινα στο γήπεδο και ακόμη είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να πάρω συγκεκριμένα λεπτά, να δω πώς θα είναι το πόδι μου, να πάω βάσει του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή, οπότε δε μπορούσα να είμαι τόσο αφοσιωμένη όπως φέτος. Τώρα ήταν κατακλυσμός συναισθημάτων. Η αγωνία, η ανυπομονησία, το ότι θα μπορέσω να παίξω κανονικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι, μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το συναίσθημα. Και στο ματς, ήταν πάρα πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Το να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο, να σε στηρίζουν όλοι μέσα στον αγώνα και μετά από μια τέτοια ευρωπαϊκή ήττα. Ήταν μια μοναδική στιγμή».

Για το αν μια τέτοια νίκη τους δίνει ώθηση για τη συνέχεια: «Δίνει σίγουρα. Επειδή υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ και έγινε μια αναδόμηση στην ομάδα, πολλοί έχουν πει ότι μάλλον ο Παναθηναϊκός δε θα είναι τόσο δυνατός. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν το ξέρει και κανένας, στο τέλος φαίνεται. Το αποτέλεσμα της Κυριακή (13/10), όμως, δίνει ώθηση σε εμάς. Επειδή πολλές φορές όταν ακούς από τόσο κόσμο ότι δεν έχεις τόσο δυνατή ομάδα, σε πειράζει κι εσένα.

Οπότε, πέρα απ’ την ώθηση που μας έδωσε μπασκετικά, μας έβαλε σε σκέψεις και βελτιώθηκε η ψυχολογία μας. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά ήταν μια καλή αρχή. Μέσα σε μια βδομάδα ζήσαμε τις δύο ακραίες καταστάσεις, μια πολύ βαριά ήττα και μια ακραία νίκη. Τα ζήσαμε όλα αυτά τα συναισθήματα όλες μαζί, πράγμα που “δένει” την ομάδα».

Για την ήττα απ’ τη Χάιρις στο EuroCup: «Όλη τη βδομάδα ήμασταν περισσότερο αφοσιωμένοι στο ματς με τον Ολυμπιακό, παρά στο ευρωπαϊκό. Δυστυχώς φάνηκε πολύ έντονα και όταν παίξαμε την Πέμπτη (10/10) με τη Χάιρις, γιατί η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Μας επηρέασε σίγουρα ότι μετά ερχόταν ο Ολυμπιακός και δεν προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για την Ευρώπη. Ήρθε μετά το αποτέλεσμα αυτό που σε ρίχνει λίγο ψυχολογικά, αλλά μετά λες ότι έρχεται το ντέρμπι, πρέπει να αφοσιωθείς εκεί, να πάρεις ό,τι πρέπει απ’ το προηγούμενο ματς και πας ολοταχώς για το επόμενο».

Για το ότι και ο Ολυμπιακός προερχόταν από «βαριά» ευρωπαϊκή ήττα: «Επειδή βρισκόμασταν και οι δύο σε παρόμοια κατάσταση, αφού ερχόμασταν από μια “βαριά” ήττα, δε δώσαμε πολλή σημασία στο δικό τους ματς, γιατί είχαν αντίστοιχη εικόνα με εμάς. Πιο πολύ ήταν ότι προέρχονται από μια κακή ήττα, οπότε θα έρθουν πεισμωμένοι να πάρουν το ματς, όπως κι εμείς. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες κάπως έτσι ένιωθαν».

Για το αν έπαιξε ρόλο στη «βαριά» ήττα απ’ τη Χάιρις ότι δεν είχαν πολύ αγωνιστικό ρυθμό: «Σίγουρα έπαιξε κι αυτό ρόλο, γιατί, από ‘κει που παίζαμε δύο φιλικά τη βδομάδα, παίξαμε με τον Άρη Χολαργού και μετά μείναμε 10 μέρες χωρίς κάποιον αγώνα. Έτσι, ό,τι και να κάνεις, χάνεις τον ρυθμό σου. Δεν υπήρχαν και ομάδες να παίξεις φιλικά, ήταν μόνο οι προπονήσεις. Λίγο το ότι δεν είχαμε παιχνίδι, λίγο το ότι είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι, έφερε αυτό το αποτέλεσμα στην Ισπανία».

Για τη στήριξη του κόσμου στον αγώνα: «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι, παρ’ όλο που παίξαμε έτσι πριν τρεις μέρες, ήρθε τόσος κόσμος. Εγώ προσωπικά δεν περίμενα ότι θα γεμίσει τόσο πολύ το γήπεδο, ωστόσο γι’ ακόμη μια φορά ήταν γεμάτο. Όταν τους βλέπεις όλους εκεί να φωνάζουν, να σε εμψυχώνουν, να προσπαθούν να παίξουν κι αυτοί τον ρόλο τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανατριχιάζεις κιόλας.

Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Η λέξη “ανατριχίλα” είναι αυτή που το περιγράφει καλύτερα απ’ όλα. Παίζει καθοριστικό ρόλο, γιατί όταν πας να πάρεις το μομέντουμ του ματς, είναι εκεί, τραγουδούν, φωνάζουν και σου δίνουν παραπάνω ώθηση. Απ’ την άλλη, τη στιγμή που κάτι δεν πάει καλά στο ματς, πάλι σε ανεβάζουν. Είναι κάτι μοναδικό να παίζεις μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο».

Για το πώς νιώθει που επέστρεψε δυναμικά στην αγωνιστική δράση: «Η αλήθεια είναι πως, ακόμη κι αν μπήκα πέρυσι στους τελικούς, ήταν λίγο δοκιμαστικά. Τώρα όμως, μέσα στο δικό μας γήπεδο, σε ένα τέτοιο ματς, με μια τέτοια νίκη, ένιωσα ότι “γυρίζω σελίδα” και πάω για άλλα πράγματα».

Δείτε περισσότερα

Θεραπεία και ατομικό οι Ιωαννίδης, Μαξ – Μέρος του προγράμματος ο Ντραγκόφσκι

Καρακασίδου: «Μέσα σε μια βδομάδα ζήσαμε δύο ακραίες καταστάσεις, η στήριξη του κόσμου σε κάνει να ανατριχιάζεις»

Ο Ναν ποζάρει στον Πύργο του Άιφελ (pic)

Τα επαινετικά σχόλια εκατοντάδων φιλάθλων στην είδηση πως οι «πράσινοι» θα καλύψουν πλήρως το συμβόλαιο του Μπάλντοκ

Σχετικά άρθρα

Ο Κώστας Καραμανλής χειροκρότησε τη βράβευση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το ΕΕΑ

Ο Ναν ποζάρει στον Πύργο του Άιφελ (pic)

Γιαννακόπουλος: δώρισε στη Χαλκιδική 4.500 καθίσματα! (pic)

Πανέτοιμος για το 3 στα 3 στο Παρίσι

Χωρίς άλλα προβλήματα στο Παρίσι

Γκουζίνη: «Τα κορίτσια ακολούθησαν στο έπακρον το πλάνο, μας πείσμωσε η ήττα απ’ τη Χάιρις»

Γκραντ: «Κάθε ματς είναι σημαντικό, στην Παρί παίζουν γρήγορα»