Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Τεράστιο “διπλό” του Παναθηναϊκού στη Βουδαπέστη επί της Χόνβεντ

Τεράστιο “διπλό” του Παναθηναϊκού στη Βουδαπέστη επί της Χόνβεντ

Euro Cup

Πολύ μεγάλη νίκη με 12-11 επί της Χόνβεντ πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη Βουδαπέστη, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του Δ΄ ομίλου του Euro Cup πόλο Ανδρών.

Με κορυφαίο τον Νίκο Παπανικολάου και χάρη στο “χρυσό” γκολ του Βίκτορ Ράσοβιτς 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η ομάδα του Δημήτρη Μάζη έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την ουγγρική πρωτεύουσα, “ρεφάρισε” την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Μπαρτσελόνα και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Το Tριφύλλι προηγήθηκε 3-1 στο ξεκίνημα, χάρη σε μακρινά σουτ των Ράσοβιτς και Παπασηφάκη, αλλά οι Μαγυάροι, με πρωταγωνιστή τον Μπέντεγκουζ Εκλερ, ανέτρεψαν γρήγορα την κατάσταση και πέρασαν μπροστά 4-3 και στη συνέχεια 6-4. Ενα πέναλτι που κέρδισε ο Αγκόρτσας και αξιοποίησε ο Παπασηφάκης και ένα γκολ μεγάλης κλάσης του Παπανικολάου από θέση φουνταριστού, επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πάει ισόπαλος (6-6) στο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Χόνβεντ δοκίμασε κάτι που σπάνια βλέπουμε στο ανδρικό πόλο, παίζοντας άμυνα με δύο παίκτες στα δοκάρια, εκατέρωθεν του τερματοφύλακα.

Το τρικ αυτό φάνηκε να αιφνιδιάζει τους “πράσινους”, που παράλληλα χρεώθηκαν με δύο πέναλτι (τα οποία αμφισβήτησαν έντονα) και βρέθηκαν πίσω με 9-7. Ομως ο Παπασηφάκης έδωσε τη λύση με δύο διαδοχικά γκολ και ο Ράσοβιτς σκόραρε σε παίκτη παραπάνω, τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, δίνοντας προβάδισμα 10-9 στον Παναθηναϊκό.

Ο Ριστίτσεβιτς με διαδοχικές σπουδαίες επεμβάσεις διαφύλαξε το +1 της ομάδας του, όμως ο Βάντοβιτς έδωσε τη λύση για τη Χόνβεντ με δύο συνεχόμενα γκολ, στα μισά του τελευταίου οκταλέπτου.

Οι γηπεδούχοι είχαν προσαρμόσει απόλυτα την άμυνά τους πάνω στον Παπανικολάου, όμως ο διεθνής φουνταριστός βρήκε τον τρόπο να ξεμαρκαριστεί, να  πάρει τη μπάλα και να ισοφαρίσει 11-11, 1΄42΄΄ πριν τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την επόμενη άμυνα, κέρδισε αποβολή και, μετά το τάιμ-άουτ του Μάζη, ο Ράσοβιτς στα 30΄΄ πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ ο Ριστίτσεβιτς “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη, αποκρούοντας σουτ του Εκλερ σε παίκτη παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 3-4, 2-2

Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Τσόπιτς (Κροατία)

Οι συνθέσεις:
ΧΟΝΒΕΝΤ (Μάρτον Σίβος): 
Τσόμα, Σ. Χέσελς 1, Μπεντς 1, Βάντοβιτς 3, Σεπφάλβι 1, Φέγιος, Κις 1, Γκρέγκορ, Μπ. Χέσελς 1, Εκλερ 3, Σιμόν, Νίρι, Σάμπο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Πορτοκάλης, Νικολαϊδης, Παπανικολάου 4, Γεωργαράς, Αλβέρτης, Κουρούβανης, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 4, Αγκόρτσας, Ράσοβιτς 3, Ασβέστης

Δείτε περισσότερα

Όσμαν: Πρέπει να βελτιώσουμε, ξέρουμε ποιοι είμαστε

Παπαπέτρου: Είναι θέμα νοοτροπίας και προσέγγισης του αγώνα

Αταμάν: Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και ήμασταν πολύ soft, ήταν επιλογή η μικρή συμμετοχή του Μπράουν

Διπλό ρεκόρ για Ερνανγκόμεθ

Σχετικά άρθρα

Νικηφόρο πέρασμα και πρώτος για το futsal!

Πρώτη φετινή νίκη για τον Παναθηναϊκό!

Φόρτωσε με 20 γκολ τον ΝΟΠ

Στάθηκε ως… Panathinaikos

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ

Ευχαριστήριο του Παναθηναϊκού Α.Ο. και των τμημάτων ΑμεΑ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Τα εισιτήρια με Μπαρτσελόνα για το Euro Cup!