Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Mission… failed, αλλά τα πάντα είναι στο χέρι του!

Mission… failed, αλλά τα πάντα είναι στο χέρι του!

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει για τους δύο αγώνες του Παναθηναϊκού στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague, όπου η αποστολή του κρίθηκε “αποτυχημένη”, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια που έχει, όπου τα πάντα είναι στο… χέρι του και μπορεί να γίνει ξανά οδηγός.

Η πρώτη “διαβολοβδομάδα” του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague δεν είχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, μιας και στις βαλίτσες του φεύγεις με… άδεια τα χέρια από το Παρίσι και τη Μαδρίτη αντίστοιχα.

Οι “πράσινοι”, με τη φόρα του 2 στα 2, στις πρώτες αγωνιστικές πήγε με το ρόλο του… φαβορί και εκεί την πάτησε! Άπαντες θέλουν να νικήσουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης και είδαμε ήδη από τα παιχνίδια πως Τριφύλλι θα έχει πολύ δύσκολο έργο για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Όμως το έργο του Επτάστερου μόνο εύκολο δεν είναι, μιας και ακολουθεί μια διπλή δοκιμασία με Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, χρειάζεται να κάνει δύο μεγάλα διπλά.

Στο Παρίσι ήχησε το πρώτο… καμπανάκι!

Αλλά ας πάμε στο πρώτο χρονικό ματς. Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει την “Σταχτοπούτα” της διοργάνωσης Παρί, η οποία λαμβάνει μέρος ως κάτοχος του EuroCup και η αναμέτρηση σηματοδότησε τον αγώνα των δύο τιτλούχων της περασμένης σεζόν και αυτό από μόνο του προσέφερε μια διαφορετική αίγλη.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ήταν το φαβορί, αλλά μέσα στο παρκέ παρουσίασαν ένα… μπλαζέ ύφος και το πλήρωσαν με το χειρότερο τρόπο από τους Παριζιάνους, μιας και από το πρώτο κιόλας λεπτό “μασούσαν σίδερα” και άρπαξαν τους “πράσινους” από τα… μούτρα και τους υποχρέωσαν να παίξουν τόσο με το ρυθμό τους, αλλά κυρίως με το μυαλό τους.

Χέρι

Δεν είναι τυχαίο πως από την αρχή οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα ηνία και έπαιζαν το παιχνίδι τους, που τους έδωσε και τον τίτλο. Δηλαδή με πολύ γρήγορο τέμπο και αρκετά δυναμικό, στα όρια του φάουλ, που αυτό από μόνο του εκνεύρισε τον Παναθηναϊκό και τον έβγαλε έξω από τα νερά του.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι, πλην Λεσόρ και λίγο ο Μπράουν, κανείς παίκτης του Τριφυλλιού δεν μπήκε στο γήπεδο με… καθαρό μυαλό και το πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο. Το ένα λάθος μετά το άλλο, άμυνα μηδέν, διαχείριση των φάουλ κάκιστη και αυτό το σύνολο του Τιάγκο Σπλίτερ το εκμεταλλεύθηκε και έτσι πήρε μια απρόσμενη νίκη, που θα μνημονεύεται για καιρό.

Πήρε την… εκδίκηση για τον χαμένο τελικό η Ρεάλ

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, η Ρεάλ ήταν αυτή που ήταν στο… καναβάτσο, ύστερα από την ήττα από τη Μπασκόνια και από την αρχή εκμεταλλεύθηκε την άμυνα με τα μάτια του Παναθηναϊκού με μόλις στο 3′ κατάφερε να τρέξει διψήφιες διαφορές (14-3) και από εκείνη τη στιγμή το Τριφύλλι ήταν συνεχώς στο κυνήγι.

Οι αλλαγές στην πεντάδα έφεραν καρπούς, μιας και η είσοδος των Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννη Παπαπέτρου άλλαξαν την εικόνα, με πίεση στην άμυνα και αυτό βοήθησε στη διαφοροποίηση της εικόνας σε άμυνα και επίθεση και “ροκάνισε” τη διαφορά και μαζί με τον Ναν πήγαν για την… αντεπίθεση με τη διαφορά να μειώνεται στο καλάθι (50-48) στο 23′, αλλά εκεί ήρθε το ολικό μπλακ άουτ.

Αντί να το φέρει στα ίσα ή να πάρει κεφάλι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε… άλλο γήπεδο. ακολούθησε ένα σερί 9-0 της Ρεάλ με πέντε επτά του Αμπάλδε για το 59-48 στο 25′, όπου οι “πράσινοι” έχασαν πολλά ριμπάουντ και έδωσαν το δικαίωμα στη Ρεάλ να φτάσει εκ νέου στο +11.

Το επιμέρους σκορ έγινε 16-1 (!) για λογαριασμό των Μαδριλένων, με τον Αλμπέρτο Αμπάλδε να έχει γίνει παράγοντας του αγώνα πετυχαίνοντας 10 πόντους σε αυτό το διάστημα και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +17 (66-49 στο 28′) και κάπου εκεί το ματς έλαβε τέλος, απλά το μόνο που κατάφερε το Τριφύλλι είναι να ρίξει το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα, μιας και το -4 (90-86) επιτρέπει στο ματς στο ΟΑΚΑ για την… ανατροπή.

Τα πάντα είναι στο δικό του χέρι!

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να βελτιώσει την εικόνα του στα δύο παιχνίδια που έρχονται με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, καθώς είναι από τις άμεσες διεκδικήτριες του τίτλου και μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα μεγάλα φαβορί για τις τέσσερις θέσεις του Final-4.

Μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς, μιας και είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική της Euroleague, αλλά με βάση την εικόνα που έχουν δείξει, αυτές οι ομάδες, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθούν στην τελική φάση του θεσμού!

Δείτε περισσότερα

Ταλαιπωρία στην επιστροφή: Στις 07:15 το πρωί έφτασε στην Αθήνα!

«Πέταξε» για την Αγγλία η σορός του Μπάλντοκ

Χειροκρότημα και εμψύχωση από τους οπαδούς του Τριφυλλιού (vid)

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Το «ευχαριστώ» στους παίκτες (vid)

Σχετικά άρθρα

Ταλαιπωρία στην επιστροφή: Στις 07:15 το πρωί έφτασε στην Αθήνα!

Χειροκρότημα και εμψύχωση από τους οπαδούς του Τριφυλλιού (vid)

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Το «ευχαριστώ» στους παίκτες (vid)

Σερέλης: Πρέπει να… θυμώσουμε

Όσμαν: Πρέπει να βελτιώσουμε, ξέρουμε ποιοι είμαστε

Παπαπέτρου: Είναι θέμα νοοτροπίας και προσέγγισης του αγώνα

Αταμάν: Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και ήμασταν πολύ soft, ήταν επιλογή η μικρή συμμετοχή του Μπράουν