Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Σ’ έστησαν σε μια γωνιά…

Σ’ έστησαν σε μια γωνιά…

έστησαν

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει για τον κακό, για 35 λεπτά Παναθηναϊκό, που όμως ετσιθελικά του στέρησαν τη νίκη με το διαιτητικό τρίο να στερεί τη νίκη με… χειρουργική ακρίβεια του στέρησαν το δικαίωμα να βρεθεί μια ανάσα από το Final 4 και όχι να κινδυνεύει με αποκλεισμό, αλλά το τι πρέπει να κάνει φύγει από το Βελιγράδι με το διπλό και να φέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

Στη “Χάλα Πιονίρ” και οι τυφλοί είδαν και οι κουφοί άκουσαν. Δεν θέλουν τον Παναθηναϊκό στο Final 4 και το φανέρωσαν τόσο αποκαλυπτικά, που πλέον δεν αξίζει να συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση, εάν δεν αλλάξει συθέμελα.

Να πούμε το εξής. Ναι οι “πράσινοι” δεν ήταν καλοί για 35 λεπτά και επέτρεψαν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ να επιβάλει ολοκληρωτικά το ρυθμό της και ουσιαστικά να μη… νιώθει το Τριφύλλι, αλλά στο τελευταίο finish έγινε η… ανατροπή. Ναν, Παπαπέτρου και Λεσόρ πήραν κέρδισαν τις μάχες και έβαλαν μεγάλα σουτ με όντας με σερί 2-13 να φέρνει το ματς στα ίσα (83-83), ανέλαβαν δράση οι διαιτητές, που έδειξαν την προτίμηση τους με τόσο εξόφθαλμο τρόπο.

Τον… χειρούργησαν χωρίς αναισθητικό

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η τριάδα των ρέφερι έπαιξαν 100-0 την “ομάδα του λαού” με τρεις φάσεις που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Μπορεί το ματς να λένε ότι “κρίθηκε” από το άστοχο τρίποντο του Ναν, αλλά ουσιαστικά η αναμέτρηση τελείωσε στη φάση του Λεσόρ με τον Μπράουν.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για αλλοίωση αποτελέσματος. Είχε κάθε λόγο να κάνει ένσταση, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα που θα έχει. Είχε κάθε λόγο να φωνάζει για έναν διαιτητή που έδειξε πόσο επικίνδυνος είναι και παίζει με τις επενδύσεις ανθρώπων, που έχουν ρίξει καραβιές χρημάτων για να παρουσιάσουν ένα θέαμα αντάξιο της ιστορίας τους και κυρίως με τον ιδρώτα των αθλητών.

Η ουσία είναι μία. Οι διαιτητές έκριναν το ματς. Τόσο με την απόφαση τους να μετρήσουν το καλάθι του Μπράουν και να θεωρήσουν αντικανονικό το στοπ του Λεσόρ, όσο και για τα όλα όσα έγιναν στην συνέχεια που κινούνται στο όριο της… αθλιότητας.

Ένσταση

Τον… έστησαν στον τοίχο!

Για το τζάμπολ, για τον χρόνο επίθεσης της Μακάμπι, για το φάουλ πάνω στον Παπαπέτρου που δε δόθηκε, αλλά και για την απίστευτη φάση με το πάτημα γραμμής του Νίμπο μπροστά στα μάτια του Λούκα Καρντούμ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως διαιτητής και να είναι αυτός που στέρησε στους “πράσινους” τη δυνατότητα να νικήσουν ή έστω να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, όπου εκεί είναι μια άλλη ιστορία.

Πλέον οι πιθανότητες δεν είναι το μέρος του Τριφυλλιού, καθώς μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να μπουν στη “Χάλα Πιονίρ” με το μαχαίρι στο στόμα, δείχνοντας την εικόνα του τελευταίου 5λέπτου από την αρχή της αναμέτρησης, καθώς σε αυτή τη σειρά των αγώνων ο Παναθηναϊκός συνεχώς κυνηγούσε το σκορ, κάνοντας ανατροπές, μιας και έλειπε η πνευματική συγκέντρωση στα πρώτα λεπτά.

Συστήθηκε στα play off ο Ναν και “εκτελεστής” Παπαπέτρου

Χθες ο Κέντριν Ναν εμφανίστηκε στη σειρά και παραλίγο να το πάρει μόνος του το παιχνίδι και έδειξε πόσο έλειπε από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Ο Σλούκας, μετά από 5 χρόνια ήταν άποντος, αλλά αυτό ήταν η εξαίρεση και ο παίκτης που ήταν στο ΟΑΚΑ και ήταν ασταμάτητος θα βρει ξανά το παιχνίδι του.

Στα play off όμως ένας παίκτης βγήκε μπροστά και ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος μετά τον Σλούκα, είναι ο δεύτερος παίκτης που ξέρει αυτά τα παιχνίδια και από το δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και μετά έχει την απόλυτη γνώστη στη διαχείριση του. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έβγαζε τις άμυνες με τον Κόλσον και αυτό του έδωσε τη ψυχολογία να πάρει και τα σουτ, που έφεραν την ανατροπή.

2-2

Να βρει λύσεις στο δίδυμο Μπράουν – Νίμπο

Ένα μεγάλο άλυτο πρόβλημα ήταν οι συνεργασίες Μπράουν – Νίμπο, όπου ήταν συνεχείς και επαναλαβανόμενες, οι οποίες θύμιζαν τις δικές μας του παρελθόντος, ανάμεσα σε Διαμαντίδη και Μπατίστ, που είχαν φέρει και τόσες Euroleague. Κακή άμυνα στο «ζωγραφιστό» όπως και στην «δημιουργία» του Λορέντζο Μπράουν την οποία και δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να περιορίσει. Και όπως φαίνεται δεν υπάρχει «αντίδοτο» στα ψηλά και αθλητικά σχήματα του Κάτας

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ απλά και συγκεκριμένα. Στο παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης ο Παναθηναϊκός έχει μόνο ένα στόχο, που δεν είναι άλλος από το διπλό, ώστε να φέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ και μπροστά στο “κολασμένο” κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να πάρει την πρόκριση και να επαναλάβει το… 2012!

Δείτε περισσότερα

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος

Στον τελικό του «Ι. Μπουσούνης» στην Καλαμάτα ο Παναθηναϊκός

Σχετικά άρθρα

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σεφτέ με την Καρδίτσα

Οκτασέλιδη υπόκλιση της Equipe σε Παναθηναϊκό: «Μαγικό κι ανήκουστο, όλο αυτό στο στάδιο των Θεών»

Υποχρέωση η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό

Άπαντες παρόντες με Ολυμπιακό

Χωρίς Γκριγκόνις, Παπαπέτρου στην Καρδίτσα