Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Περηφάνια και μόνο και εμφάνιση προπομπός για Λανς

Περηφάνια και μόνο και εμφάνιση προπομπός για Λανς

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει για την μάγκικη εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ μέσα στον Άμστερνταμ, που από ατυχία δεν τον έστειλε στο… καναβάτσο, αλλά και τα ματς με τη Λανς, που είναι ξανά σε ρόλο αουτσάιντερ, αλλά έδειξε πως με την εικόνα που παρουσίασε, αποτελεί καλό… προπομπό για τη συνέχεια!

Ο Παναθηναϊκός έπεσε μαχόμενος κόντρα στον Άγιαξ, από μία διαδικασία που είχε περάσει αλώβητος την περσινή σεζόν. Έναν χρόνο πριν στο Βελοντρόμ οι “πράσινοι” είχαν φύγει νικητές από τη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι και είχε καταφέρει να περάσει στα play off του Champions League, πριν γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα.

Δύο ίδιες συνθήκες για τους “πράσινους”. Ομάδες με ιστορία και πολλαπλάσιο μπάτζετ και στο πρώτο άκουσμα τους ήταν το πρώτο φαβορί, αλλά το Τριφύλλι κατάφερε να φέρει τα παιχνίδια στα μέτρα του. Η μεγάλη διαφορά ήταν πως ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει των Γάλλων και ήταν σε θέση οδηγού, ενώ με τον Άγιαξ ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Όμως και στις δύο περιπτώσεις τα παιχνίδια πήγαν στα πέναλτι και κόντρα στη Μαρσέιγ πήρε την πρόκριση και με τον “Αίαντα” στον αποκλεισμό από το Europa League.

Όμως παρά στην στεναχώρια και την πικρία για τον τρόπο που η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο δεν κατάφερε να συνεχίσει στη δεύτερη εν τι τάξει κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πρέπει να πούμε ένα τεράστιο μπράβο για τη μάχη που έδωσαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι η μόνη ελληνική ομάδα που νικά τον Άγιαξ στην έδρα του (μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα) και αυτή η εμφάνιση πρέπει να αποτελέσει προπομπός για τη Λανς, μιας και όπως έδειξε το Τριφύλλι όχι μόνο μπορεί να τη κοιτάξει στα μάτια, αλλά και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Προπομπός

Η τύχη τον ήθελε στο πρώτο ημίχρονο η… ατυχία στο δεύτερο!

Ο Άγιαξ, όπως στο παιχνίδι στην Αθήνα, μπήκε πιο δυνατά, καθώς μόλις στο 2′ ο Φιτζ-Τζιμ ανάγκασε τον Ντραγκόφσκι σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, αλλά το διάστημα 20′ μέχρι και το 45′,  δημιούργησε… κατηφόρα για το Τριφύλλι, αλλά η ουσία ήταν που κράτησε το μηδέν και έδειχνε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε για κάτι καλό.

Στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν! Οι παίκτες του Αλόνσο έχασαν μεγάλες  ευκαιρίες, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να “ανακατεύει” την τράπουλα, ειδικά στη μεσαία του γραμμή, με την είσοδο των Μαξίμοβιτς, Ζέκα και Βιλένα. Τσέριν, Τζούρισιτς, Μπακασέτας και Ίνγκασον έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Άγιαξ είχε ένα ακόμα δοκάρι στο 87′, δεν σκόραρε και στη συνέχεια ο Τετέ στο 89′ πάγωσε το Αμστερνταμ.

Στην παράταση ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, παρά τις ευκαιρίες του Τετέ και του Γερεμέγεφ και πήγε η διαδικασία στα πέναλτι. Εκεί είναι καθαρά τύχη. Ο Άγιαξ στάθηκε πιο τυχερός και προκρίθηκε. Η σειρά ήταν αρκετά μακρά και όταν φτάνουμε στις 34 εκτελέσεις, δεν υπάρχει η πνευματική διαύγεια και κυρίως πρέπει να είσαι “αναίσθητος” και με κρύο αίμα για να γίνεις από ήρωας… μοιραίος και το αντίθετο.

Η “στόχευση” στον Βιλένα και το… ανάθεμα!

Ένας παίκτης που άκουσε πολλά με το τέλος του ματς ήταν ο Βιλένα, όπου το “άμπαλος”, “παλτό” και όλα τα λοιπά κυριάρχησαν μετά το τέλος του αγώνα στα social media, μιας και ήταν ο παίκτης που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Από τη στιγμή που το παιχνίδι πήγε στη ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία τα πάντα είναι στο 50-50! Πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε το 100% σε Ευρώπη και Κύπελλο Ευρώπης από τα πέναλτι, φέτος δεν τα κατάφερε.

Αλλά εδώ αξίζει να σημειώσουμε κάτι. Τρία ματς μπολ είχαν στα πέναλτι οι παίκτες του Άγιαξ τα έχασαν όλα και ο Παναθηναϊκός ήταν από την αρχή με την πλάτη στον τοίχο, μιας και ξεκίνησε με μια αστοχία, αλλά άντεξε και το έφτασε σε μια σειρά… τα πάντα ήταν ρευστά. Κάποια στιγμή εκεί που έφθασε η διαδικασία, κάποιος θα το έχανε και αυτός έτυχε να είναι ο Βιλένα, αλλά πιο πριν δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και οι Ίνγκασον, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς και ο Μλαντένοβιτς, που πέρυσι έδωσε την πρόκριση.

Τετέ ο νέος ηγέτης!

Όλη η αλλαγή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος είναι ένα όνομα, Τετέ! Με την είσοδο του στο παιχνίδι οι “πράσινοι” ανέβασαν αμέσως το παιχνίδι του με την αέρινη παρουσία του και ως επιβράβευση ήταν το τέρμα που κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να πάρει πολλές μπάλες και να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Άγιαξ, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο να δώσει και την πρόκριση στην παράταση, αλλά εκεί νικήθηκε. Ο Βραζιλιάνος το είχε αυτό το γκολ, για να πάρει τα πάνω του, είναι δεδομένο πως θα ξεκινήσει την Κυριακή και όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί και πάρει την φανέλα του βασικού, τόσο το καλύτερο για το Τριφύλλι.

Βάζει τη σφραγίδα το ο Αλόνσο!

Ο Ντιέγκο Αλόνσο βάζει την σφραγίδα του, μιας με παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει ακριβώς το πως θέλει να παίζει ο Παναθηναϊκός. Το γρήγορο και κάθετο παιχνίδι που θέλει ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει δουλειά για να βγει, αλλά ήδη από τα πρώτα παιχνίδια, η διαφορά είναι εμφανής και με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί για ακόμα περισσότερα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Ο Τετέ σκόραρε, ο Μαξίμοβιτς έκανε σπουδαίο παιχνίδι και έκοβε παντού, ο Ζέκα ήταν συγκλονιστικός, ο Βαγιαννίδης έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ο Γερεμέγεφ τους ταλαιπώρησε ακόμα και ο Βιλένα είχε συμμετοχή στην φάση του γκολ του Βραζιλιάνου.

Αλόνσο

Εμφάνιση προπομπός με Λανς

Οι “πράσινοι” δεν πρέπει να μείνουν στην ήττα στο Άμστερνταμ, μιας και ακολουθούν δύο δύσκολοι αγώνες με τη Λανς! Το ματς στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου θα κρίνει σε εν πολλοίς το πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League και μια εμφάνιση σαν κι αυτή με τον Άγιαξ, όχι μόνο μπορεί να συνεχίσει στην Ευρώπη, αλλά και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία.

Το Τριφύλλι θα πρέπει να «χτίσει», σε όλα τα επίπεδα, πάνω στην ανωτερότητα που είχε στα δύο αυτά παιχνίδια για να μπορέσει να δει το μέλλον, άμεσο και μακρινό, έχοντας περισσότερες πιθανότητες να πετύχει στο τέλος της σεζόν.

Δείτε περισσότερα

Καλαϊτζάκης: Ελπίζω να μας δώσει ρεπό ο κόουτς, ανυπομονούμε να μπούμε στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σχετικά άρθρα

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος

Κώτσιρας: Το μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η συγκέντρωση και το πάθος

Ίνγκασον: «Το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς»