Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Ελλάς, Ευρώπη… Panathinaikos!

Ελλάς, Ευρώπη… Panathinaikos!

Όνειρο ζει μην τον ξυπνάτε! Ο Παναθηναϊκός ήθελε ένα θαύμα κόντρα στη Λανς και όχι το… πέτυχε, αλλά έδειξε ότι είναι ο Πρέσβης της Ευρώπης. Οι “πράσινοι” κοίταξαν στα μάτια τους Γάλλους με το τριπλάσιο μπάτζετ και επικράτησε με 2-0 και πήραν με το σπαθί τους την πρόκριση για τους ομίλους του Conference League!

Πελίστρι στο 67′ και Τετέ στο 85′ έστειλαν το Τριφύλλι στην Ευρώπη, δείχνοντας πως η πίστη που έλεγε ο Αλόνσο έφερε καρπούς. Οι αλλαγές στο κέντρο ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά κόντρα στη Λανς ώστε να πάρε μέτρα και να έχει τον έλεγχο. Μάλιστα είχε πάρει τη μάχη του κέντρου και πίεζε προς την εστία του Σαμπά, καθώς ήθελε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της άμυνας των Γάλλων.

Παρόλα αυτά στο 8’ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη τους επικίνδυνη στιγμή και η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ, όπου παραλίγο να το πληρώσει, με τον Σαΐντ να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 14΄η Λανς, κόντρα στη ροή του αγώνα, κέρδισε πέναλτι, μιας και ο Ντα Κόστα ανατράπηκε από τον Μλαντένοβιτς, αλλά ο Ντραγκόφσκι είπε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ στο 15’ στον Σοτοκά!

Από κει και μετά η Λανς κατάφερνε και δημιουργούσε επιθετικό transition στα καρέ του Ντραγκόφσκι, μιας και συνεχώς 5 και 6 φανέλες των Γάλλων μέσα στη μεγάλη περιοχή και έψαχναν τη μία μπαλιά για να σουτάρουν.

Στο 28’ το Τριφύλλι έκανε το πρώτο του σουτ στο ματς. Ο Τετέ έκλεψε την μπάλα και έκανε ένα μακρινό σουτ στέλνοντας τη άουτ. Το ματς ήταν αρκετά σκληρό, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και αυτό ευνοούσε τη Λανς, μιας και έπαιζε με το μυαλό των «πρασίνων».

Στο 33’ και πάλι ο Ντραγκόφσκι έδειξε τα αντανακλαστικά του, με τον Σαΐντ να κάνει το σουτ από τα πλάγια και ο Πολωνός κίπερ έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η Λανς ήταν αυτή που δημιουργούσε υπεραρυθμία στην επίθεση, καθώς έβλεπε την αστάθεια και κυρίως τα λάθη στις μεταβιβάσεις και τα νευρικά διωξίματα στα τυφλά. Σε ένα από αυτά κέρδισε κόρνερ στο 44’, αλλά η άμυνα έδιωξε και αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και στο 48’ ο Τετέ κέρδισε κόρνερ, όπου προσπάθησαν κερδίσουν κάτι, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν.

Αλλά η Λανς συνέχισε να απειλεί τον Ντραγκόφσκι, όπου ήταν το μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των συνθηκών του παιχνιδιού. Στο 56’ ο Κώτσιρα κέρδισε κόρνερ με τον Μπακασέτα να το εκτελεί, αλλά δεν βρέθηκε κάποιο κεφάλι «πράσινο» για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στην επόμενη φάση οι Γάλλοι βγήκαν μπροστά,  με τον Ντραγκόφσκι να κάνει νέα τεράστια επέμβαση σε προβολή του Τόμασον.

Στο 61’ ο Αλόνσο έβαλε τους Μαξίμοβιτς, Βαγιάννίδη και Μαντσίνι, ώστε  να ενισχύσει το κέντρο, μιας και έβλεπε πως το Τριφύλλι πήρε μέρα.

Το κάρφωσε ο Πελίστρι και 1-0!

Μάλιστα η πίεση έφερε και το γκολ, στην πρώτη ουσιαστικά φάση του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Πελέστρι. Στο 63’ πήγε μόνος του από δεξιά καθώς και πάλι τον άφησε αριστερά ο Αλόνσο, έκανε ωραία προσπάθεια έδωσε στον Ιωαννίδη που έχασε τις κόντρες αλλά ο Ουρουγουανός με το αριστερό νίκησε τον Σαμπά κάνοντας το 1-0.

Έτσι οι «πράσινοι» έφεραν στα ίσα το σκορ του αγώνα και όπως ήταν λογικό το ΟΑΚΑ πήρε… φωτιά και έψαχναν γρήγορα το δεύτερο τέρμα, για να φέρουν το μομέντουμ στα πόδια τους.

Μάλιστα στο 68’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-0 με τον Τετέ να κάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη  μπάλα λίγο άουτ.

Πλέον οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κρατούσαν τη κατοχή και προσπαθούσε να κλείσει και τα κενά στην άμυνα, καθώς οι Γάλλοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι στο κάθετο παιχνίδι και έψαχναν κάθε… τρύπα.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο από το 75’ και μετά και έψαχναν με κάθε τρόπο την ισοφάριση. Στο 81’ Ο Γεντβάι έβγαλε σωστά με το σώμα εκτός διεκδίκησης της μπάλα τον Τόμασον με τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει σταθερά,

Βάζει φωτιά στο ΟΑΚΑ ο Τετέ!!!

Όμως ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» όταν έπρεπε και ο Τετέ… τελείωσε το ματς! Στο 85’ ο Μαντσίνι έφυγε στην κόντρα, έκανε την σωστή στιγμή πάσα στον Βραζιλιάνο που με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Σαμπά κάνοντας το 2-0 και έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα στο 89’ ο Ιωαννίδης έχασε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Ο Έλληνας στράικερ βρέθηκε σε κενό τέρμα και ανενόχλητος δεν στόχευσε σωστά προ κενής εστίας, στέλνοντας τη μπάλα άουτ και ο Μεγάλος, τεράστιος Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε με 2-0 τη Λανς και προκρίθηκε στους ομίλους του Conference League μπροστά σε πάνω από 60.000 οπαδούς!

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ίνγκασον (79’ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (61’ Μαντσίνι), Τετέ, Πελίστρι (Τζούρισιτς), Ιωαννίδης

Λανς: Σαμπά, Σαρ (72’ Χαϊνταρά), Κουσάνοφ, Γκραντίτ, Μασάντο (72’ Τσαβε), Ντιούφ , Τόμασον, Φρανκόφσκι, Ντα Κόστα (67’ Φουλγινί), Σοτοκά, Σαΐντ (67’ Λασκαρί)

Δείτε περισσότερα

Θλάση στον προσαγωγό ο Ιωαννίδης – Αναμονή των αποτελεσμάτων από τη μαγνητική

Αταμάν: Δεν είμαι ικανοποιημένος με το μπάσκετ που παίξαμε

Καλαϊτζάκης: Ελπίζω να μας δώσει ρεπό ο κόουτς, ανυπομονούμε να μπούμε στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Σχετικά άρθρα

Κατάφερε να “Χ”άσει δικό του παιχνίδι!

Θλάση στον προσαγωγό ο Ιωαννίδης – Αναμονή των αποτελεσμάτων από τη μαγνητική

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος