Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Χρώσταγε κάτι στην ιστορία και στην τύχη και ο Panathinaikos είναι ΕΔΩ!

Χρώσταγε κάτι στην ιστορία και στην τύχη και ο Panathinaikos είναι ΕΔΩ!

Τύχη

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει την ιστορία που έγραψε ξανά ο Panathinaikos, θυμίζοντας τις μεγάλες νίκες του ένδοξου παρελθόντος, για την τύχη, που επιτέλους την είχε με το μέρος του, αλλά και για τους Τετέ και Πελίστρι που απέδειξαν ότι τα ποσά που δαπανήθηκαν άξιζαν με το παραπάνω!

Η αμφισβήτηση που έχει νιώσει ο Παναθηναϊκός τους τελευταίους δύο μήνες ήταν τέτοια που η νίκη – πρόκριση επί της Λανς έδωσε πολλές απαντήσεις και όπως λέμε λαϊκά, “βούλωσε” πολλά στόματα και έδειξε πως τελικά κάτι νέο γίνεται. Το Τριφύλλι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, μιας και οι εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το λιγότερο απογοητευτικές, αλλά όταν φορά το ευρωπαϊκό του το κουστούμι γίνεται… Πρέσβης.

Ότι λάμπει… είναι χρυσός!

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι “πράσινοι” έπρεπε να ρίξουν πολύ χρήμα για να πάρουν παίκτες του επιπέδου τους, παρά τη χαμένη αίγλη των τελευταίων ετών, και αποδείχθηκε πως ότι πληρώσεις… παίρνεις και μάλιστα ήταν αυτοί που του έδωσαν το “φιλί της ζωής”.

Για την ακρίβεια δόθηκαν συνολικά 13 εκ. ευρώ μόνο για δύο παίκτες και πιο συγκεκριμένα για τους Τετέ και Πελίστρι, που όχι μόνο κατάφεραν να βγάλουν τα… λεφτά τους από  έβγαλαν μέσα σε ένα μήνα, αλλά τα μεγάλα γκολ που πέτυχαν πέρασαν το Τριφύλλι στον όμιλο του Conference league, αποκλείοντας μάλιστα και ένα από τα φαβορί του θεσμού.

Όμως πλην των δύο σκόρερ, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί σε έναν άλλο παίκτη, που εάν για μία ακόμα φορά δεν έκανε τις μεγάλες επεμβάσεις, τότε θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι. Ο Ντραγκόφσκι για ένα ακόμα ματς ήταν σωστός… Κέρβερος και απέδειξε για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός καιγόταν να πάρει τα δικαιώματα του από την Σπέτσια και χθες ήταν φύλακας άγγελος, τόσο στη Γαλλία, όσο και στο ΟΑΚΑ όπου έπιασε πέναλτι στο 15′ (όπου αν εκεί γινόταν το 0-1 τότε το ματς θα είχε τελειώσει από νωρίς) και σταμάτησε δύο κλασικές ευκαιρίες των Γάλλων.

Οι αλλαγές στο 60′ που άλλαξαν την εικόνα!

Ουσιαστικά όλη η εικόνα του ματς άλλαξε στο 60′. Ο Αλόνσο, από τη στιγμή που το ματς ήταν στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είδε ότι η Λανς δεν είχε δυνάμεις, άλλαξε το κέντρο και τη δεξιά πλευρά και τα πάντα ήρθαν όπως έπρεπε! Καταρχάς άλλαξε διάταξη, παίρνοντας ως δεκάρι τον Τετέ, δεξιά έβαλε τους Βαγιαννίδη, Μαντσίνι, όπου έκαναν από τα καλύτερα παιχνίδια, και αριστερά ο Πελίστρι οργίαζε και δεν είχε… αντίπαλο!

Το “μηχανάκι” Μαντσίνι και το “σμπαράλιασμα” την άμυνας της Λανς

Ο Ντάνιελ είχε ενεργή συμμετοχή και στα δύο τέρματα του Παναθηναϊκού, μιας και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι φάσεις. Ο Ντραγκόφσκι, μετά από επέμβαση στον Τόμασον, βρήκε τον Αργεντινό και με τρομερό επιθετικό τρανζίσιον ο Πελίστρι άλλαξε με τον Ιωαννίδη, η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό του Ουρουγουανού και το πρώτο γκολ ήταν γεγονός, ενώ στο δεύτερο να φεύγει στο ξέφωτο και τον Τετέ να πλασάρει ιδανικά, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 και… κλείδωσε την πρόκριση. Όμως πολλά “κότσια” ήταν το “θεόσταλτο” τάκλιν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, που είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο “όχι” στη Λανς, βγάζοντας τεράστιο πάθος και θέληση!

Του το… χρώσταγε η τύχη!

Καλώς η κακός, εκτός από καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός είχε και τύχη, που στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν την είχε, μιας και στην Ολλανδία αποκλείστηκε για ένα πέναλτι από τον Άγιαξ και στο πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία, που έχασε ευκαιρίες για να φέρει την ισοπαλία, όντας και με παίκτη περισσότερο, αλλά αυτή η πρόκριση ήρθε με τον πιο… γλυκό τρόπο μπροστά στο κοινό του.

Ο κόσμος έσπρωξε προς τη νίκη!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έπαιξε μαζί με την ομάδα και πήρε την πρόκριση, δείχνοντας πως αυτοί οι φίλαθλοι που έχουν ζήσει τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι μόνο στην εσωστρέφεια, απέδειξε πως μπορεί να βάλει… πλάτη και να επαναφέρει το πράσινο μεγαλείο, που μόνο εμείς ξέρουμε. Μόνο ενωμένοι γράφουμε ιστορία!

Η πρόκριση στους ομίλους του Conference League έφερε διπλό κέρδος στην ομάδα. Εκτός από καλά χρήματα στα ταμεία του, παίζοντας μέχρι τουλάχιστον τον Δεκέμβριο αγώνες, κέρδισε κυρίως την υγεία, μιας και πλέον έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο και τη βελτίωση, αλλά κυρίως με την ηρεμία που φέρνει στις τάξεις της ομάδας.

Δείτε περισσότερα

Καλαϊτζάκης: Ελπίζω να μας δώσει ρεπό ο κόουτς, ανυπομονούμε να μπούμε στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Σχετικά άρθρα

Πρόβλημα με Ντραγκόφσκι, με Λοντίγκιν η ενδεκάδα κόντρα σε Ολυμπιακό!

Αταμάν: «Δεν είμαι ικανοποιημένος – Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ»

Άνετη προπόνηση ενόψει Μπάγερν!

Επικό γραφικό με… ναυμαχία ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι! (pic)

Τσέριν: Να πετύχουμε κάτι για το οποίο θα μας θυμάται ο κόσμος

Κώτσιρας: Το μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η συγκέντρωση και το πάθος

Ίνγκασον: «Το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς»