Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Τα επαινετικά σχόλια εκατοντάδων φιλάθλων στην είδηση πως οι «πράσινοι» θα καλύψουν πλήρως το συμβόλαιο του Μπάλντοκ

Τα επαινετικά σχόλια εκατοντάδων φιλάθλων στην είδηση πως οι «πράσινοι» θα καλύψουν πλήρως το συμβόλαιο του Μπάλντοκ

Το «σοκ» κι ο θρήνος για την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (9/10) έπειτα από «πνιγμό εντός ύδατος» στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, παραμένουν αξεπέραστα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αγγλία, όπου ο 31χρονος άσος πέρασε όλη τη ζωή του και την καριέρα του μέχρι το περασμένο καλοκαίρι και υπήρξε τεράστια ευαισθητοποίηση στο άκουσμα της τραγική είδησης.

Το πρωί της Δευτέρας (14/10) η βρετανική «Daily Mail» σε δημοσίευμά της έκανε λόγο περί πολύ σοβαρής πιθανότητας να καλυφθεί πλήρως το 3ετές συμβόλαιο που είχε ο Τζορτζ Μπάλντοκ με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά η σύντροφός του κι ο ενός έτους γιος τους.

Είδηση που υποστηρίχθηκε ρεπορταζιακά κι απ’ τη «Mirror» κι έκανε πολύ γρήγορα μέσω του ίντερνετ το γύρο της Αγγλίας και του υπόλοιπου κόσμου. Με τα σχόλια των απλών φιλάθλων, αλλά και πολλών ιστοσελίδων ανά τον πλανήτη ήταν άκρως επαινετικά για την σκέψη του συλλόγου και της ιδιοκτησίας του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπει σε καμία διαδικασία να «διαφημίσει» τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει για να στηριχθεί η οικογένεια του ποδοσφαιριστή της ομάδας. Το μόνο που τονίζεται απ’ τους «πράσινους» για την ώρα, είναι κι αυτό που ειπώθηκε και μεταφέρθηκε εξαρχής απ’ την πλευρά του κλαμπ προς την οικογένεια του 31χρονου άσου: Πως ο Παναθηναϊκός και η ιδιοκτησία του θα «αγκαλιάσουν» σε απόλυτο βαθμό την οικογένεια του Μπάλντοκ και θα είναι δίπλα της με κάθε τρόπο. Όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον, σαν ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης για ένα «παιδί» της ομάδας που «έφυγε» τόσο άδικα απ’ τη ζωή.

Αυτά που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν σε απόλυτο βαθμό απ’ την πλευρά του κλαμπ και τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, με «αθόρυβο» τρόπο και χωρίς καμία «διαφήμιση», διότι το πένθος είναι πολύ μεγάλο.

Ο απλός κόσμος πάντως «υποδέχθηκε» τη συγκεκριμένη είδηση της «Daily Mail» με πολύ μεγάλη ευαισθησία, όπως φάνηκε κι απ’ τα αμέτρητα σχόλια που «πλημμύρισαν» τις τελευταίες ώρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη την πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter). Με μεγάλο σεβασμό κι επαίνους προς τον Παναθηναϊκό για την σκέψη του όσον αφορά την ενίσχυση της οικογένειας του 31χρονου άσου.

«Η χειρονομία του Παναθηναϊκού είναι πραγματικά αξιέπαινη. Δείχνει τη δέσμευση του συλλόγου όχι μόνο στους παίκτες του αλλά και στις οικογένειές τους σε περιόδους αφάνταστων δυσκολιών. Αυτή η πράξη της πληρωμής του υπολειπόμενου συμβολαίου για την υποστήριξη της οικογένειας του Μπάλντοκ κατά τη διάρκεια μιας τόσο τραγικής περιόδου, αντανακλά μια βαθιά αίσθηση ευθύνης και συμπόνιας, θέτοντας ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι αθλητικοί οργανισμοί μπορούν να υποστηρίξουν πέρα από το γήπεδο» έγραψε ένας Άγγλος φίλαθλος, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν πως «…από σήμερα θα γίνω φίλαθλος και του Παναθηναϊκού».

Κάποιοι φίλοι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην οποία αγωνίστηκε ο Μπάλντοκ για 7 χρόνια, πρότειναν να διεξαχθούν δύο φιλανθρωπικά φιλικά ανάμεσα σε Ελλάδα κι Αγγλία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τις «λεπίδες» στη μνήμη του με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Δείτε περισσότερα

Ο Κώστας Καραμανλής χειροκρότησε τη βράβευση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το ΕΕΑ

Θεραπεία και ατομικό οι Ιωαννίδης, Μαξ – Μέρος του προγράμματος ο Ντραγκόφσκι

Καρακασίδου: «Μέσα σε μια βδομάδα ζήσαμε δύο ακραίες καταστάσεις, η στήριξη του κόσμου σε κάνει να ανατριχιάζεις»

Ο Ναν ποζάρει στον Πύργο του Άιφελ (pic)

Σχετικά άρθρα

Νοκ-άουτ ο Ιωαννίδης με θλάση στον προσαγωγό για 3-4 εβδομάδες

Σλούκας: Δεν σκεφτόμαστε ακόμη το back to back – Θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι

Αταμάν: «Μας λείπουν σημαντικοί παίκτες, το σύστημα μας είναι το ίδιο» (vid)

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Στο γήπεδο θα λειτουργούν τέσσερις προέλεγχοι των εισιτηρίων και της ταυτοπροσωπίας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ