Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πράσινη ενημέρωση!

Κάτω τα χέρια από τον Ιωαννίδη! – Η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο

Κάτω τα χέρια από τον Ιωαννίδη! – Η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο

Ιωαννίδη

ΦανίδηΗ Βαρβάρα Φανίδη γράφει για τον Φώτη Ιωαννίδη και την άδικη επίθεση που δέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, αλλά και για τις ποδοσφαιρικές επιλογές του Φατίχ Τερίμ που έφεραν τον Παναθηναϊκό από πρωταγωνιστή σε… κομπάρσο!

Η χθεσινή εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη έφερε δικαιολογημένη αγανάκτηση, καθώς απέδειξε πως όχι απλά δεν είναι ομάδα Πρωταθλητισμού, αλλά όταν υπάρχει το “πρέπει”, είναι λίγος. Όμως τα πράγματα ξέφυγαν στην αναίτια επίθεση στον Φώτη Ιωαννίδη, μετά το τέλος του αγώνα, υπήρξε σοβαρό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδό και τον ίδιο στο πάρκινγκ του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο κόσμος του Τριφυλλιού είναι στα κάγκελα, μιας και τα δύο σερί κάκιστα αποτελέσματα με ΑΕΚ και Άρη, που τον έβγαλαν εκτός της κούρσας του Πρωταθλήματος και ειδικά με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν, τους έφεραν εκτός εαυτού, αλλά το… τσουβάλιασμα των πάντων μόνο κακό κάνει.

Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Ιωαννίδης

Όμως η επίθεση στον Ιωαννίδη, όπου φέτος είναι ο παίκτης που σε αναγέννησε και σου έφερε προκρίσεις στην Ευρώπη, αλλά και σε κουβαλούσε μια ολόκληρη σεζόν με τα τέρματα του και στα ντέρμπι ήταν ο παίκτης που σε κουβάλησε και ήταν το σημείο αναφοράς είναι το λιγότερο αδικαιολόγητο.

Ναι ο Ιωαννίδης κόντρα στον Άρη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά δεν ήταν ο μόνος και χωρίς βοήθεια δεν μπορείς να νικήσεις μία ομάδα που τον είχε σημαδέψει, κλείνοντας όλους τους χώρους, ώστε να βρει τον στόχο ή να μοιράσει το παιχνίδι, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι δε πάλεψε!

Τη φετινή σεζόν ήταν η μοναδική όαση των “πρασίνων”, κάνοντας τεράστιο step up στην καριέρα του, έδωσε τόσες μάχες με το σπαθί του, τις οποίες τις κέρδισε με το σπαθί του, όντας μάλιστα μόλις 23 ετών, μιας και η εμπειρία που είχε και οι αρχηγικές τάσεις που έδειξε όλον αυτό το καιρό, έφεραν τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί, μέχρι χθες τουλάχιστον, τον τίτλο, τότε πρέπει να φύγει από την Ελλάδα και να κυνηγήσει το όνειρο του, γιατί αυτό δεν το αξίζει.

Η ήττα έχει ονοματεπώνυμο!

Χθες ένας ήταν ο υπαίτιος της ήττας και όχι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και έχει ονοματεπώνυμο. Ο λόγος για τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος για δεύτερο σερί παιχνίδι παρουσίασε μια ομάδα τελείως ανέτοιμη, με επιλογές που σηκώνουν πάρα πολύ συζήτηση και τα πολλοστά ρίσκα που όχι μόνο δεν βγήκαν, αλλά χαντάκωσαν το Τριφύλλι.

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος τεχνικός ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του η γιούχα που δέχθηκε από τον κόσμο, όπου τη δικαιολόγησε, μις και δεν είναι μόνο για η απώλεια του τίτλου, αλλά για τις απίθανες εμπνεύσεις που είχε τόσο με την έναρξη του αγώνα, αλλά και στη συνέχεια  που παρουσίασε στην ήττα από τον Άρη.

Βγαλμένη από δεκαετίες του παρελθόντος, τότε που όσο πέρναγε η ώρα και δεν ερχόταν το πολυπόθητο τέρμα, οι προπονητές έριχναν στο γήπεδο όποιο επιθετικό διέθεταν στο ρόστερ μπας και ανοίξουν τους χώρους και βρουν το στόχο, νομίζοντας ότι με σέντρες και υποτυπώδη πίεση θα πανικοβάλλουν τον αντίπαλο.

Τερίμ

Τέτοιο… αχταρμά με 11αδα που είχε ταυτόχρονα στο γήπεδο Μαντσίνι, Μπακασέτα, Τζούρισιτς, Ιωαννίδη, Σπόραρ, Γερεμέγεφ δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος οπαδός και απλός άνθρωπος να το φανταστεί, παρά μόνο ο Φατίχ Τερίμ.

Ξέροντας μάλιστα το σκορ των βασικών σου αντιπάλων από το ημίχρονο και μάλιστα η τύχη να σου χαμογελά, κανένας δεν φανταζόταν αυτό που θα ερχόταν στη συνέχεια.

Ο Τούρκος τεχνικός επέλεξε ρίσκα και ως άλλο παίκτης πόκερ προσπάθησε για τη… μπλόφα. Βάζοντας “φουλ του άσου” στην επίθεση (Ιωαννίδη, Σπόραρ και Γερεμέγεφ ) από το 60′, με σέντρες… καμινάδες συνεχώς και εξαφάνιση του κέντρου από το 72′ πίστεψε ότι θα έκανε all in, αλλά δεν υπολόγιζε ότι ο Άκης Μάντζιος θα του κάνει φλος ρουαγιάλ.

Ο τεχνικός του Άρη έπαιξε με τόσο μεθοδικό τρόπο, που το 0-1 τον αδικεί. Κατάφερε να βάλει το γρήγορο τέρμα με τον Ζαμόρα στο 2′ και αν ο ίδιος δεν βιαζόταν να τελειώσει τη φάση σε άδειο τέρμα στο 31′, όπου σημάδεψε τον Ούγκο και στο 52′ σημάδεψε το δοκάρι τότε θα μιλάγαμε για συντριβή. Ο Έλληνας τεχνικός δεν άλλαξε το πλάνο του, ακόμα και με την “πίεση” του Παναθηναϊκού και το διατήρησε μέχρι το τέλος, δίνοντας ένα καταλυτικό μήνυμα για τον τελικό του Κυπέλλου.

Η επιλογή Τερίμ απέτυχε!

Τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα καθιστούν τη χρονιά αποτυχημένη εφόσον δεν κατάφερε ο Φατίχ Τερίμ να πετύχει αυτό που είχε πει στην παρουσίαση του, λίγο πριν το Πρωτοχρονιά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως πλέον υπάρχουν και τα χειρότερα. Και τα χειρότερα είναι ότι πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρείται φαβορί για την 4η θέση.

Πέραν της απώλειας έστω της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, είναι πλέον τρίτος. Υστερεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός που ακολουθεί και θα παίξουν στην τελευταία αγωνιστική είναι στον πόντο με παιχνίδι λιγότερο και ένα ακόμα κακό αποτέλεσμα στο ντέρμπι που ακολουθεί στη Τούμπα, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν σε μεγάλο βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τη φιλοδοξία του, δικαιολογημένη και φυσιολογική βάσει του τι είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, μιας  η φετινή σεζόν θα ήταν αυτή που θα τον έφερνε ξανά στην κορυφή. Κι απέτυχε, αφού το ρίσκο μεσούσης της σεζόν για την αλλαγή προπονητή, τόσο ως διοικητική απόφαση όσο κι ως διάδοχη κατάσταση, δεν πλήρωσε.

Η αδικαιολόγητη απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τη δικαιολογία πως έφτασε στο ταβάνι του, έφερε στη θέση προπονητή με τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος στα 2.5 χρόνια χαρακτηρίστηκε ως ναι μεν συντηρητικός, αλλά και κυρίως μεθοδικός άνθρωπος με ξεκάθαρο πλάνο και ρόλους, ήρθε κάποιος που παίρνει τόσα ρίσκα που μόνο σε… καζίνο τα βλέπεις.

Τερίμ
 

Μπορεί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Κύπελλο να έκανε σωστό ποντάρισμα στη “ρουλέτα” των πέναλτι, αλλά συνήθως η τύχη δεν βοηθά τους τολμηρούς και ο δρόμος από το παράδεισο στην… κόλαση είναι ελάχιστος.

Τώρα ακόμα και η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν θα αποτελέσει πανάκεια, καθώς το γυαλί μεταξύ του κόσμου και του Τερίμ όχι απλά έχει ραγίσει, αλλά έχει σπάσει και ο Γιάννης Αλαφούζος καλείται για άλλη μία φορά να δει το τι θα κάνει. Θα κρατήσει τον Τούρκο τεχνικό και θα φτιάξει ο ίδιος την ομάδα με τα δικά του υλικά ή θα πάει σε μία ακόμα αλλαγή προπονητή.

Ο Τερίμ το πάλεψε, αλλά στον Παναθηναϊκό της αβεβαιότητας απαιτείται πλέον να παρθούν αποφάσεις, όσο σκληρές κι αν είναι. Υποτίθεται ότι ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς έπιασε ταβάνι, απλά με τον Παναθηναϊκό του Τερίμ έπιασε πάτο. Και πριν το παρακάτω απαιτούνται αποφάσεις με πρώτο κριτήριο το ποδόσφαιρο και τη λογική.

Δείτε περισσότερα

Conference League: Panathinaikos perfection! (vid)

Αλώβητη η Κ17 στου Ρέντη

Άπαντες παρόντες με Ολυμπιακό

Χωρίς Γκριγκόνις, Παπαπέτρου στην Καρδίτσα

Σχετικά άρθρα

Αλόνσο: Είναι ένα clasico όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως

Conference League: Panathinaikos perfection! (vid)

Αλώβητη η Κ17 στου Ρέντη

Άπαντες παρόντες με Ολυμπιακό

Πλησιάζει η συμφωνία με τον Αράο για νέο συμβόλαιο

Γαρρής: «Να γεμίσει το ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό και Τσέλσι»

Επιστρέφουν οι βασικοί με Ολυμπιακό